Information om coronaviruset

Folkhälsomyndigheten har nu beslutat om skärpta allmänna råd för Stockholms län.
Här finns kommunens samlade information.

Till navigation Till innehåll (s)
Tureberg, vinter, centrum, ungdom
Uppleva & göra

Biblioteken i Sollentuna stänger tillfälligt

För att värna besökares hälsa och bromsa risken för smittspridning har beslut fattats om att Biblioteken i Sollentuna stänger från 24 november tills 22 december. Biblioteken erbjuder många olika lösningar för utlån och digitala aktiviteter.

Antalet fall av covid-19 ökar återigen kraftigt i regionen och sedan en tid tillbaka gäller Folkhälsomyndighetens skärpta råd för region Stockholm.

För att förhindra virusspridning i kommunen har Sollentuna kommun beslutat att tills vidare stänga biblioteken. Även meröppet stänger för användarna. Stängningen gäller från den 24 november tills 22 december. Stängningen kan fortsätta efter det och mer information kommer under december. Bibliotekscykeln och hemleveranser av böcker genom ”boken kommer” erbjuds fortsättningsvis.

- Det är väldigt tråkigt att det har blivit nödvändigt att stänga våra bibliotek. Bibliotekens tjänster förblir öppna och biblioteken är snabba på att anpassa sig till dagens situation, säger Magnus Ramstrand, kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Hemkörning

Tillhör du en riskgrupp kontakta biblioteket för hemkörning. Boken kommer hem kommer att utökas under perioden.

Avhämtning

Samtliga bibliotek erbjuder avhämtningsservice. Det innebär att du kan reservera böcker och hämta dessa på plats. Öppettiderna för avhämtning är: Sollentuna bibliotek mån-fre 10-18, lör-sön 12-15, Arena Edsberg och Arena Rotebro mån och tors 13-17.

Gör så här:

  • Reservera de titlar du vill låna på webbplatsen/ring oss/ maila
  • Vi packar ihop dina titlar och lägger i en kasse
  • Du får ett meddelande när du kan komma och hämta
  • Du kommer till upphämtningsplatsen på ditt valda bibliotek
  • Vi lämnar över din kasse till dig

Digitala lösningar

Biblioteket erbjuder livesändningar till skolor med boksamtal samt digitala bokcirklar för barn och vuxna. Behöver du en läscoach så kan du boka ett digitalt möte och få skräddarsydda boktips. Sagostunderna blir digitala och erbjuds på svenska, hindi, engelska, franska, ryska och spanska. Även språkcaféerna blir digitala.

Utöver det så kommer biblioteket att erbjuda appen Bibblix. Det är en app från biblioteket för barn 6-12 år. I Bibblix finns ca 2000 böcker att läsa direkt i sin surfplatta eller smartphone.

Låna hemifrån

Biblioteken erbjuder möjlighet att låna böcker, tidningar och filmer hemifrån. Även om du inte har möjlighet att ta dig till biblioteket, kan du som har bibliotekskort låna böcker, läsa tidningar och se på film hemifrån.

- Ladda ner fem e-böcker/e-ljudböcker per vecka (istället för tidigare tre)

- Ladda ner strömmad film via Cineasterna, två  per vecka (istället för tidigare en)

Information om strömmad film

Information om e-böcker

Information om e-ljudböcker

Information om utökade utlån 

Kontakt och mer hjälp

Du kommer ha möjlighet att boka en bibliotekarie som kan ge dig personlig hjälp med längre ärenden. Du kommer att kunna ringa och mejla till biblioteket som vanligt.

Till nyhetsarkivet