Till navigation Till innehåll (s)
Ungdomar
Omsorg & Stöd

Vuxna på stan på Valborgsmässoafton

Valborgsmässoafton förknippas med majbrasor och körsång men också med att många dricker alkohol, kanske för första gången. För att skapa en så trygg miljö som möjligt för unga i Sollentuna förstärker kommunen och flera andra organisationer närvaron under kvällen.

För att skapa en bra och trygg valborgsmässoafton finns kommunens fältteam, mobila fritidsledare, personal från Socialkontoret och Arena Satelliten på flera ställen där unga träffas. Personalen pratar med ungdomarna, ser till att alla mår bra och hjälper till där det behövs. I Edsberg, Tureberg och Rotebro anordnar även fritidsledare aktiviteter för ungdomarna.

– Valborg är en högtid då många unga är ute, då är det viktigt att många vuxna också är ute. Därför är kommunens medarbetare närvarande och synliga på flera platser där unga samlas, säger Elisabeth Bengtsson, socialchef i Sollentuna.

Farsor och Morsor kommer också vara ute och nattvandra under kvällen.

- Vi kommer besöka platser där ungdomar träffas, för att skapa en trygg tillvaro för ungdomarna med vår vuxennärvaro. Vi ser till att ingen far illa, hjälper till om någon druckit för mycket och samtidigt är vi ambassadörer för vuxenvärlden och visar att vi bryr oss, säger Michael Ohly, Farsor och Morsor i Sollentuna.

Vill du börja nattvandra?

Du behöver inte vara en förälder för att hjälpa till. Anmäl dig till info@farsormorsorsollentuna.se

Det går även att skicka ett sms till tipstelefonen: 076-716 82 96.

Farsor och Morsor i Sollentuna

Tips till föräldrar

  • Ha en öppen dialog med din tonåring om alkohol, fester och att vara ute sent på kvällarna.
  • Prata med föräldrarna till ditt barns kompisar så att ni är fler som har koll och kan hjälpa till att hämta om det behövs
  • Var beredd på att åka i väg på kvällen om någonting skulle hända
  • Ring polisen om någonting händer. Akut 112, inte akut 114 14.
Till nyhetsarkivet