Till navigation Till innehåll (s)
Omsorg & Stöd

En tredje dos vaccin erbjuds äldre

Efter beslut från Region Stockholm kommer personer boendes på särskilt boende, personer med hemtjänst samt personer födda 1941 eller tidigare erbjudas en tredje dos vaccin mot covid-19.

Vaccineringen av personer boendes på särskilt boende i Sollentuna startar torsdag den 7 oktober. Även personal som arbetar på särskilt boende som ännu är ovaccinerade eller ej hunnit bli fullvaccinerade med dos 2 kommer erbjudas vaccin.

- Det är mycket glädjande att den tredje dosen vaccin nu kan erbjudas till de äldsta. Viktigt är också att den vårdpersonal som ännu inte vaccinerat sig gör det för att skydda dem de arbetar med och för att minska smittspridningen, säger Anna-Lena Johansson (L), ordförande i vård-och omsorgsnämnden.

Från och med den 4 oktober kan personer födda 1941 eller tidigare boka tid för vaccination via appen Alltid öppet eller via telefonbokning på nummer 08–428 429 30. Från och med den 18 oktober går det också bra att kontakta sin vårdcentral.

Ett informationsbrev kommer inom kort gå ut till de personer som har hemtjänst men är under 80 år. Med detta brev kan man vända sig direkt till en vaccinationsmottagning som erbjuder drop-in eller från och med den 18 oktober vända sig direkt till sin vårdcentral.

Till nyhetsarkivet