Till navigation Till innehåll (s)
Omsorg & Stöd, Kommun & Politik

Här finns stöd för dig i kris

Behöver du eller någon nära dig krisstöd med anledning av coronaviruset? Då kan du kontakta någon av våra stödtelefoner eller ett trossamfund.

Behöver du någon att tala med? Både kommunen och olika trossamfund erbjuder samtalsstöd, både till anhöriga till sjuka eller avlidna och till dig som upplever ensamhet eller mår dåligt på grund av den rådande samhällskrisen.

Kommunens stödtelefoner

Socialkontoret erbjuder stöd. Ring tel: 08-579 212 39, måndag till fredag kl. 8.00-16.00, om du behöver någon att prata med.

En särskild stödtelefon för äldre och personer med funktionsnedsättning finns också. Ring 08-579 215 60, måndag till fredag kl. 9.00-16.00 (stängt 12.00-13.00). De som svarar arbetar som anhörigstöd på vård- och omsorgskontoret.

Du kan också vända dig till kyrkan eller något annat trossamfund. De har erfarenhet av att stödja människor i kris eller som behöver någon att prata med.

Svenska kyrkan

Svenska kyrkan erbjuder samtal både till anhöriga eller personer som upplever ensamhet/mår dåligt på grund av den rådande situationen. Du kan själv söka en kontakt via Svenska kyrkan eller kontakta Staffan Simonsson, präst i Edsbergskyrkan på tel 08-505 514 60.

Övriga trossamfund i Sollentuna

Islamiska Förbundet

Pingstkyrkan i Sollentuna

Rotebrokyrkan i Sollentuna

Till nyhetsarkivet