Till navigation Till innehåll (s)
Årets företagare 2021

Årets företagare 2021

Jobb & företagande

Lindas & Elinas Bageri och Konditori är Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare delas ut av föreningen Företagarna Sollentuna tillsammans med Sollentuna kommun. Motiveringen till vinsten för Lindas & Elinas Bageri och Konditori handlar bland annat om företagets utveckling av verksamheten och hanteringen av de svåra förutsättningar som uppkom i samband med pandemin.

I september 2018 slogs portarna upp till ett nytt bageri och konditori i Edsberg i Sollentuna. För Jems och Urim Thaqi var bageriyrket långt ifrån något främmande, men aldrig tidigare hade de drivit eget. Sakta, men säkert började de bygga upp en egen verksamhet i samma lokal där det tidigare bedrivits samma typ av verksamhet.

Linda Thaqi, som jobbar i caféet parallellt med sina lärarstudier, berättar att en ny konditor anställdes under 2019.

– Adam har magiska händer och kan skapa fantastiska bakverk, säger Linda och skrattar. Om det är magi eller om det finns andra förklaringar ska låtas vara osagt, men något har uppenbarligen hänt. Företaget har mellan 2019 och 2020 nästan fördubblat sin omsättning.

– Pandemin har varit tuff för oss. Vi har tappat i stort sett alla våra förtagsbeställningar, men vi har mött utmaningarna med nya löningar, säger Linda. Företaget har satsat på erbjudanden av olika slag, utvecklat och anpassat utbud och smaker efter efterfrågan, låtit kunder handla utanför butiken och börjat med gratis utkörning av sina produkter. Därtill gör de tårtor och andra bakverk direkt vid beställning.

Motiveringen till vinsten handlar bland annat om företagets utveckling och dess hantering av utmaningar i samband med pandemin. Minst lika viktigt är företagets sociala funktion i lokalsamhället Edsberg.

– Vi har många stamkunder och här möts människor från alla åldrar och bakgrunder. Vi har bra kontakt med ungdomarna i området eftersom de kommer hit och fikar på en biskvi och en kaffe, säger Linda. 

Till nyhetsarkivet