Till navigation Till innehåll (s)

Hälsoinformatörer utbildar om Covid-19 på Tusbystråket

I dag finns två hälsoinformatörer från Region Stockholm på Tusbystråket för att möta invånare och informera på bland annat arabiska och dari om hur vi kan minska spridningen av Coronaviruset. 

-- Det är jätteviktigt att alla nås av information om hur vi kan skydda oss mot detta grymma virus och minska smittspridningen. Vi har genomfört riktade kommunikationsinsatser på olika språk till boende i centrala Sollentuna. Det är mycket uppskattat att vi även får stöd från Region Stockholms hälsoinformatörer, säger Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande.

Hälsoinformatörerna finns på plats klockan 10 - 15 på Tusbystråket, då de svarar på frågor och delar ut material om hur man ska skydda sig mot Covid-19. Hälsoinformatörerna pratar bland annat dari och arabiska. Att bjuda hit hälsoinformatörerna är en av flera insatser som kommunen gör för att nå personer som inte har svenska som modersmål.

-- Vi är väldigt glada att hälsoinformatörerna kommer till Sollentuna i dag för att hjälpa till att sprida viktig information om hur vi alla kan bidra till att minska spridningen av coronaviruset, säger Per Törnvall,  kommundirektör i Sollentuna kommun.

Om hälsoinformatörerna

Region Stockholms hälsoinformatörer är utbildade inom hälso- och sjukvård eller folkhälsovetenskap och har själva utländsk bakgrund. Det gör att de har unika insikter i olika kulturella aspekter. De talar lätt svenska, arabiska, persiska/dari, somaliska och tigrinja.

Region Stockholms informationslinje på olika språk

För mer information på olika språk har Region Stockholm öppnat en särskild informationslinje med information om covid-19. Linjen ska ses som ett komplement till 1177 Vårdguiden. Hjälplinjen inkluderar för närvarande språken arabiska, somaliska, persiska, dari, tigrinja, amarinja och ryska. Numret är 08-123 680 00.

Till nyhetsarkivet