Till navigation Till innehåll (s)
Kommun & Politik, Uppleva & göra

Håll avstånd – även i vårvädret

Det är vårväder och många väljer att gå ut för att träffa vänner på exempelvis uteserveringar och i parker. Men förbudet mot allmänna sammankomster på över 50 personer gäller fortfarande och för att förhindra smittspridning kommer nu kommunens miljö- och hälsostillsyn att utöka sina kontroller gällande trängsel.

Det är vårväder och vi har levt med begränsningar under en längre tid. Det är kämpigt på många olika sätt och många längtar efter att umgås med vänner. Men det betyder inte att vi kan sluta följa myndigheternas råd och riktlinjer. Under veckan som gått har var det varit mycket rörelse i vår kommun, på såväl uteserveringar som i parker. Miljö- och hälsa har utfört ett antal kontroller och på flera håll har det inte sett bra ut. Det har varit för mycket folk på restauranger och caféer och i många fall har inte avståndet på 2 meter följts. Detta går rakt emot de rekommendationer vi och andra myndigheter ger.

- För att minska smittspridningen av Covid-19 behöver vi alla orka hålla i, även om det känns kämpigt. Ditt agerande kan vara avgörande för annan medmänniska. Jag vill därför be alla att fortsätta följa de rekommendationer vi ger, det vill säga håll avstånd till varandra, tvätta händerna ofta och noga och stanna hemma om du känner dig sjuk. Det är bara tillsammans vi kan minska smittspridningen, säger Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunens miljö- och hälsoskyddstillsyn kommer nu att utöka sina kontroller på såväl vardagar som  helger och kvällar. Följs inte riktlinjerna kommer kontakt med regionens smittskydd att tas. Smittskydd kan i sin tur ta beslut om att, i värsta fall, stänga ner verksamheter.

Hit vänder du dig om du vill anmäla trängsel på uteserveringar mbn@sollentuna.se

Till nyhetsarkivet