Till navigation Till innehåll (s)
Kommun & Politik, Uppleva & göra

Bibliotek, fritidsgårdar och idrottshallar stängs

Sollentuna kommuns bibliotek, fritidsgårdar och idrottshallar stängs omgående med anledning av regeringens ytterligare nationella restriktioner för att minska smittspridningen av covid-19.

Från och med söndagen 20 december stängs Sollentunas bibliotek, fritidsgårdar, inklusive Arena Satelliten, och idrottshallar helt, inledningsvis fram till 24 januari.

- Vi som kommun följer självklart myndigheterna och regeringens råd i ett svårt krisläge för Sollentuna, Stockholmsregionen och landet. Därför var det inte ett svårt beslut att tillfälligt stänga ner våra idrottshallar och bibliotek, säger Magnus Ramstrand, KD, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Bibliotek

Även om bibliotekens fysiska lokaler är stängda erbjuder biblioteken i Sollentuna många andra lösningar, så som hemkörning av böcker till äldre och personer i riskgrupp, digitala språkcaféer och sagostunder på olika språk. Mer om bibliotekets utbud finns på bibliotekenisollentuna.se.

Fritidsgårdar

Fritidsgårdarna, inklusive Arena Satelliten, stängs helt, men de digitala mötesplatserna, som det redan har mycket aktivitet på, fortsätter och kommunens mobila fritidsledare kommer att finnas ute. 

Idrottshall, allmänhetens åkning och simhall

Idrottshallarna samt allmänhetens åkning, både inomhus och på bandyplanen, stängs från och med 20 december. Kommunen har dialog med föreningar, bland annat kring hur den yrkesverksamma elitidrotten ska fortsätta att bedrivas, men framför allt kring de utmaningar man nu står inför i sin dagliga verksamhet.

- Våra idrottsföreningar har varit mycket ansvarstagande och reglerat träningar under den här svåra pandemin. Vi förstår att nedstängningen av idrottshallarna är ett svårt bakslag både för föreningarna och för barn och ungdomar som nu sett fram emot att under lovet tillbringa ännu mer tid i våra idrottsanläggningar. Men nu måste vi alla hjälpas åt att stoppa spridningen, fortsätter Magnus Ramstrand

Kommunen har även kontaktat med Medley som driver Sollentuna sim- och sporthall. För aktuell information, besök medley.se

 

Mer information

De nya nationella restriktionerna på regeringen.se

Sollentuna kommuns information om arbetet med covid-19 

 

 

Till nyhetsarkivet