Till navigation Till innehåll (s)
Kommun & Politik, Uppleva & göra

Avstå all organiserad uteträning

Med anledning av rådande situation gällande covid-19 i vår region har Smittskydd Stockholm gått ut med en uppmaning om att alla invånare i länet ska avstå från all organiserad uteträning fram till och med 24 januari. Sollentuna kommun uppmanar alla att avstå från all form av organiserad träning med start imorgon torsdag 24 december.

Smittläget i Region Stockholm är mycket allvarligt. Med anledning av den rådande situationen har Smittskyddsläkaren i Stockholm gått ut med en uppmaning om att alla invånare i länet ska avstå från all organiserad uteträning fram till och med 24 januari. Det gäller även yngre barn och ungdomar.

Med anledning av detta har kommunerna i Region Stockholm, inklusive Sollentuna kommun, kommit överens om en gemensam inriktning som innebär att stänga alla utomhusanläggningar för organiserad träning.

Sollentuna kommun uppmanar alla att avstå från all form av organiserad träning från och med imorgon torsdag 24 december och fram till och med 24 januari 2021.

- Vi har tagit bedömningen av Smittskydd Stockholm på allra största allvar. Smittspridningen är extremt hög i vår region och sjukvården behöver allt stöd den kan få. Nu ska vi ta vår del av ansvaret. Därför stänger vi även utomhusanläggningar för organiserad träning. Vi förstår den frustration som många barn och ungdomar, deras föräldrar och föreningsledare upplever nu i samband med jul och nyår. Men det allvarliga läget kräver av oss att avstå för att rädda liv, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur-och fritidsnämnden.

Yrkesverksamma idrottsutövare enligt specialförbundens definitioner är fortsatt undantagna och den verksamheten kan fortsätta under de tidigare kommunicerade formerna.

- Vi kommer att göra en utvärdering strax efter trettonhelgen i samband med Smittskydd Stockholm gör sin nya bedömning 9 januari, säger Magnus Ramstrand (KD).

Smittskydd Stockholms uppmaning om att undvika organiserad utomhusträning 

 

 

 

Till nyhetsarkivet