Till navigation Till innehåll (s)
Kommun & Politik

Ansökan om allmän sammankomst i Sollentuna avslås

Uppdaterad. Polisen har gett avslag på ansökan om tillstånd att genomföra ett antal allmänna sammankomster på flera platser i Stockholmsregionen, däribland Sollentuna, på lördag 12 september.

Polisen har idag, torsdag, gett avslag på ansökan om att hålla ett antal allmänna sammankomster på olika platser i Stockholmsregionen, däribland Sollentuna. Genomförandet var planerat till lördag 12 september Enligt den ansökan som polisen nu avslagit ville aktören få bränna Koranen i fem olika platser. Arrangören är samma som höll en icke tillståndsgiven manifestation i Malmö tidigare i augusti.

- I Sollentuna ska och kan alla känna sig hemma, oavsett bakgrund eller tro. Vi kommer alltid stå upp för allas lika värde, säger Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande.

Ökad närvaro i kommunen

Polisen ansvarar för ordning och säkerhet vid allmänna sammankomster och har fortfarande beredskap för att hantera en eventuell händelse. Sollentuna kommun kommer att ha fortsatt beredskap under helgen och kommer bland annat att arbeta med en ökad närvaro ute i kommunen.

Polisens motivation till avslag

Mer information och motivation till avslag av ansökan finns på polisen.se 

Till nyhetsarkivet