Till navigation Till innehåll (s)
Juni Kinell, Sollentuna musikklasser. Sollentunaelevens dikt är ett av 17 bidrag som juryn i Sustainable Poetry utsett till vinnare i samband med den digitala väldspoesidagen.

Juni Kinell, Sollentuna musikklasser

Förskola & skola

Sollentunaelev en av vinnarna på världspoesidagen

Juni Kinell dikt är ett av 17 bidrag som juryn i Sustainable Poetry utsett till vinnare i samband med den digitala världspoesidagen.

60 Sollentunaelever deltog i Sustaiable poetrys dikttävling. Tävlingsbidragen var animerade dikter som handlar om en hållbar framtid och har de globala målen som tema. Det är Juni Kinell från Sollentuna musikklasser som tog hem vinsten.

Se den animerade dikten som var ett av 17 bidrag som vann:

- Jag är jätteglad för vinsten, lite i chock. Jag tycker det svåraste har varit att få tajmingen i animeringen med programmeringen. Jag lyckades bra med min text och mitt budskap. Jag tycker det är viktigt med Sustaineble potery för att för att vi behöver prata om världens framtid säger, Juni Kinell, Sollentuna musikklasser.

Det är Maria Franzén och Lisa Eriksson på Makerzone som tagit initiativ till att lära eleverna att ge liv åt sina dikter genom programmering i Scratch.

 - Projektet med att låta barn och ungas röster för en hållbar framtid bygger på kreativt samskapande som möjliggörs med digitala verktyg. Alla elever har arbetat målmedvetet med att visualisera sin dikt med hjälp av programmering, säger Lisa Eriksson, verksamhetsansvarig på Makerzone.

Om världspoesidagen

Världspoesidagen firas varje år den 21 mars för att stödja språklig mångfald genom poetiskt uttryck och öka möjligheten för hotade språk att bli hörda. Dagen ger även tillfälle att hedra poeter, främja läsning, undervisning av poesi, uppmuntra att skapa poesi i kombination med andra konstformer som teater, dans, musik och målning.

Världspoesidagen

Om Makerzone

Makerzone är en ny kreativ mötesplats för lärande inom teknik i samspel med slöjd, musik, film och poesi med mera. Makerzone riktar sig primärt mot kommunala och fristående förskolor och skolor som får jobba med teman kopplade till målen i läroplanen, från förskoleklass till gymnasiet.

Makerzone

Till nyhetsarkivet