Information om coronaviruset

Folkhälsomyndigheten har nu beslutat om skärpta allmänna råd för Stockholms län.
Här finns kommunens samlade information.

Till navigation Till innehåll (s)
Förskola & skola

Tegelhagens högstadie övergår till distansundervisning

Högstadiet på Tegelhagens skola går tillfälligt över till distansundervisning. Anledningen är att flera elever och lärare har insjuknat i covid-19. Distansundervisningen gäller från och med onsdag 18 nov och en vecka framåt.

Då flera elever och lärare på högstadiet på Tegelhagsskolan har insjuknat i covid-19  har utbildningsnämnden i samråd med Smittskydd Stockholm tagit beslut om att högstadiet på skolan tillfälligt övergår till distansundervisning med start onsdag 18 november och en vecka framåt till att börja med. Syftet är att begränsa smittspridningen. Under onsdagen kan alla elever som är friska komma till skolan för att hämta dator och annat som de behöver för undervisningen

Skolan har, sedan i våras, förberett såväl lärare som elever för en övergång till distansarbete och bedömningen är att det kommer att gå bra. Elever och vårdnadshavare kommer att få vidare information via skolplattformen.

- Det är en ovanlig tid vi befinner oss i och även om skolorna i Sollentuna är förberedda på att gå över till distansundervisning så förstår vi att det inte är optimalt. Vi måste dock alla ha tålamod och göra det bästa av situationen och komma ihåg att det är viktigt att vi alla hjälps åt att begränsa smittan. Vi håller i och håller ut, säger Nina Jonsson, skolchef grundskola, Sollentuna kommun.

Till nyhetsarkivet