Till navigation Till innehåll (s)
Språkförståelse
Förskola & skola

Finalister nu klara till årets Lärarpris

Nu är det klart vilka som är slutfinalister i Lärarpriset 2022!  Lärarpriset delas ut i fyra kategorier; hållbarhet, digitalisering och tillgänglighet samt barn och elevpriset.  I år inkom 402 nomineringar.

25 av dessa lärare är nu slutfinalister. Finalisterna har i ett digitalt samtal fått träffa juryn för ett samtal kring lärande och undervisning. I varje kategori kommer tre av de nominerade att utses som pristagare.

Lärarpriset delas ut under vecka 16 på SETT-mässan i Kista.

– Det har varit mycket inspirerande att sitta i juryn. Tillsammans har vi haft otroligt givande diskussioner och samtal med alla nominerade. Jag är oerhört stolt över våra fantastiska lärare i Sollentuna. Att uppmärksamma deras prestationer och framgångar med lärarpriset är en höjdpunkt för mig som ordförande i utbildningsnämnden, säger Soley Aksöz Lithborn (M), kommunalråd och ordförande i utbildningsnämnden.

– Årets finalister är nu utvalda. Det har varit många spännande och engagerande samtal med de nominerade.  Att välja ut de slutliga pristagarna kommer bli oerhört svårt. Alla lärare är så oerhört kompetenta i Sollentuna,  Jag ser fram emot att få dela ut priset, säger Linda Ekstrand, förvaltningschef på utbildningskontoret i Sollentuna.

Vilka kan vinna priset?

Priset delas ut till förskollärare eller lärare, verksamma inom Sollentuna kommun. Som i sitt arbete framgångsrikt har arbetat med att, tillsammans med barn eller elever, utveckla en tillgänglig, hållbar och digital lärmiljö. Läraren ska genom sitt utvecklingsarbete ha bidragit till förbättrade resultat, ökad pedagogisk kvalitet och ökad trygghet. I varje kategori kan alla lärargrupper nomineras. Från förskola till gymnasium.

Kategori: Tillgänglighet

Priset delas ut till en lärare som framgångsrikt arbetat med att anpassa:
• Den pedagogiska, fysiska eller sociala miljön för att främja barns och elevers lärande. I en tillgänglig lärmiljö arbetar läraren med att åtgärda, utveckla och förbättra lärmiljön så att alla kan ta del av lärande och gemenskap och utvecklas så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar.

Kategori: Digitalisering

Priset delas ut till en lärare som med hjälp av digitaliseringens möjligheter:
• Ger sina elever de bästa förutsättningarna för att lära och utvecklas genom att få arbeta och skapa i en kreativ, innovativ och verklighetsbaserad lärmiljö, såväl individuellt som i samarbete med andra.
• Gör undervisningsmiljön tillgänglig, varierad och engagerande för alla barn och elever med hjälp av ändamålsenligt användande av digital teknik.

Kategori: Hållbarhet

Priset delas ut till en lärare som framgångsrikt arbetat inom något av dessa två områden:
• Hälsofrämjande med rörelse och fysisk aktivitet för en hållbar livsstil.
• För ökad miljömedvetenhet (medvetenhet om hur vår konsumtion och våra val påverkar vår miljö, lokalt och/eller globalt).

Kategori: Barn- och elevpriset

Priset delas ut till en person som gör något extra för barn, elever och deras klasser. Alla personalkategorier kan nomineras från Sollentunas barn och elever.
Prissumman i respektive kategori är 20 000 kr som första pris, 10 000 kr som andra pris samt 5 000 kr som tredjepris. Prissumman kan användas till kompetensutveckling i form av studieresa eller motsvarande.

Finalister

Finalisterna i årets lärarpris i de fyra kategorierna är:

Digitalisering

Felicia Roos - Linnés förskola

Kim Jensen - Gärdesskolan

Anna Olsson Svahn - Vibyskolan

Andreas Ma - Häggviksskolan

Mary Seger Smedmark - Helenelundsskolan

Susanne Petersson - Rösjöskolan

Tillgänglighet

Anna Paleski   - Rösjöskolan

Erik Mårtensson - Silverdalsskolan

Mahsa Jebrand - Kärrdalsskolan

Anna Ringström - Brageskolan

Theresé Borgefeldt - Helenelundsskolan

Linda Åbjörk   - Montessoriförskolan Solkatten

Erik Valtersson - Vibyskolan

Hållbarhet

Elin Gädda - Rälsen Norrviken

Martin Skoog - Futuraskolan Hertig Karl

Fredrick Lööv - Sollentuna Musikklasser

Sofia Sahlman - Edsbergsskolan

Linda Persson - Rösjöskolan

Barn- och elevpriset

Anette Pira - Sofielundsskolan

Kajsa Fränkel - Tegelhagens skola

Göran Hoffner Van Doninck - Töjnaskolan

Julia Andersson - Vittra Rösjötorp

Brenda Kampire - Förskolan Sjörövaren

Kristina Stenlund - Förskolan Igelkotten

Parastou Söderholm - Rälsen Rotsunda 4-9

Till nyhetsarkivet