Till navigation Till innehåll (s)
Förskola & skola

Studentfirandet på Rudbecks gymnasium ställs in

Allt traditionellt studentfirande på samtliga kommunala gymnasieskolor i Stockholms län ställs in med anledning av Covid-19. Det är ett beslut som kommunerna i länet gemensamt har fattat. Studentfirandet med mösspåtagning och studentlunch på Rudbecks gymnasium ställs därmed in.

Med anledning av Covid-19 har kommunerna i Stockholms län har fattat ett gemensamt beslut om att ställa in allt traditionellt studentfirandet i form utspring, stora samlingar på skolgården och flakåkning i skolornas regi. Anledningen är att gymnasieskolorna bedömer att ett traditionellt firande inte kan arrangeras utan risk för smittspridning Det innebär att studentfirandet, mösspåtagningen och studentlunchen på Rudbecks gymnasium ställs in i år.

- Vi tycker alla att det är enormt tråkigt att inte få fira studenten på traditionellt sätt. Vi har dock inte gett upp, utan fokuserar nu på att hitta alternativa sätt att fira våra avgångselever och ändå följa myndigheternas rekommendationer. I det arbetet kommer vi att samarbeta med elevkåren för att hitta lösningar för att få till ett firande trots den situation som vi och hela landet befinner sig i, säger Linus Nygren, gymnasiechef i Sollentuna kommun.  

Sedan den 18 mars har Rudbecks gymnasium haft distansundervisning i syfte att minska smittspridningen.

- Vi, alla utbildningschefer i Stockholms län har fattat ett gemensamt beslut för våra kommunala gymnasieskolor. Att fatta beslutet om att ställa in det traditionella studentfirandet har varit oerhört tufft. Det har varit viktigt att vi inom regionen gör detta tillsammans och tänker lika eftersom våra elever färdas inom hela Storstockholm. Nu ska vårt gymnasium se på vad som är möjligt att genomföra tillsammans med elevkåren. Jag förstår verkligen studenternas besvikelse, kommer nya besked från myndigheterna som möjliggör ett annat firande så kommer vi fatta ett nytt beslut, vi vill också att eleverna ska få fira sin student, säger Linda Ekstrand, förvaltningschef på utbildningskontoret.

Till nyhetsarkivet