Till navigation Till innehåll (s)
Glad kille som sitter och håller i en basketboll

Sollentuna Trygghetspris 

För att inspirera fler till att vara med och göra Sollentuna tryggare delar kommunens Brottsförebyggande råd ut ett trygghetspris varje år.

Nominera din trygghetshjälte!

Vill du uppmärksamma person eller organisation som gjort en insats för ett tryggare Sollentuna? Då ska du nominera senast onsdag 28 april 2021. Vinnaren belönas med 10 000 kr.  Trygghetspriset delas ut i samband med nationaldagsfirandet den 6 juni.

Nominera din trygghetshjälte 

Vem kan vinna priset?

Det kan vara en person eller verksamhet som genomfört en insats eller kommit på idé som bidragit till ett tryggare Sollentuna. Du kan nominera en enskild person, grupp, organisation eller företag med anknytning till Sollentuna kommun.

Inkomna nomineringar bedöms av en jury bestående av: Brottsförebyggande rådets ordförande och vice ordförande, kommunens säkerhetschef, polisen och Brandkåren Attunda.

Priset inte kan vinnas  av samma person eller organisation flera gånger. 

 

Vinnare av Sollentuna Trygghetspris

2019: Bashar Tancro Hussein

Bashar Tancro Hussein vinner priset för sitt uthålliga och outtröttliga engagemang för ungdomar i Sollentuna. Ur juryns motivering: ”Han har under lång tid varit engagerad i att skapa en meningsfull fritid för kommunens unga och har bland annat tagit initiativ till aktiviteten Drive-in-fotboll på lördagskvällar. Han har också haft stor betydelse för initiativet till Möjligheternas plats, som prisats för sitt arbete med unga i riskzon. Bashar är en eldsjäl och en viktig förebild för ungdomar.”

Hedersomnämnanden gick till Ungdomar mot våld (UMV) och Farsor och Morsor i Sollentuna.

Nyhet om årets vinnare

2018: Kommunens rastfaddrar

Valet av Rastfaddrarna som vinnare 2018 fick följande motivering av juryn:
”Rastfaddrarna är en viktig kontakt för många av barnen runt om på Sollentunas skolor. De är ”extravuxna” på rasterna, läser, håller sällskap och lyssnar på vad barnen har att berätta. Att vara rastfadder är ett frivilligt arbete där man ger av sin tid och delar med sig av sina erfarenheter. Rastfaddrarna är en viktig och uppskattad del av våra skolbarns trygghet.”

Hedersomnämnande: Föreningen Sollentuna Seniorgymnastik. Grannsamverkansbilen

2017: Indra Tjejjour

Juryns motivering lyder: ”Indra tjejjour i Sollentuna gör ett viktigt trygghetsarbete i kommunen, tillsammans med cirka 40 volontärer som arbetar ideellt. De stöttar och stärker unga tjejer och transpersoner som av olika anledningar behöver någon att prata med. De arbetar även preventivt genom att prata om våld, normer och makt med ungdomar på skolor och fritidsgårdar.”

Hedersomnämnande: Lennart Wallin, för hans arbete med tryggheten i Törnskogen.  

Malin Hammarström, Bobbo Hedblom och Moa Nyström för sin insats i samband med ett bostadsinbrott. 

2016: Tahir Qureshi

Juryns motivering: ”Genom att starta grannsamverkan på Malmvägen, Tusbystråket och Oppegårdsstråket har Tahir Qureshi skapat något nytt i Västra Tureberg. Ett stort och bra steg framåt för området. Många boende har engagerat sig och gör genom sina insatser området tryggare för alla invånare.”

Hedersomnämnande: Carl Berglund och Björn Hedlund för insatser för grannsamverkan i Edsviken respektive Kärrdal.

2015: Kerstin och Ingvar Myrehed

Ur juryns motivering: ”Med stort engagemang har Kerstin och Ingvar Myrehed bidragit till att Sollentuna ska upplevas som en hel, ren och trygg plats att bo och vistas i. Genom ideellt arbete med städning och klottersanering och genom att engagera andra att ta ansvar är Kerstin och Ingvar två viktiga förebilder i samhället."