Till navigation Till innehåll (s)

Kultur och fritid 

Fler verksamheter öppnar med anpassningar. Bland annat så har biblioteken, allmänhetens åkning och Stallbacken kultur öppnat.

Lokalbokningar Biblioteket

Alla bokningar i mars som inte tillhör barn-och ungdomsföreningar har avbokats.

Biblioteken

Huvudbiblioteket är öppet måndag till fredag 10.00-19.00, samt lördagar 11-16 och söndagar 12-16. Biblioteken Arena Edsberg och Arena Rotebro har öppet för fysiska besök, måndag till onsdag 10.0-17-00. 

Med utgångspunkt från pandemilagen kommer det vara en begränsning i antal personer som kan vistas i lokalerna samtidigt. Det kommer fortfarande inte att finnas sittplatser eller möjlighet att läsa dagstidningar, däremot fortsatt självservice vid datorer, kopiatorer och skanning.

Biblioteken erbjuder många olika lösningar för utlåning och digitala aktiviteter. 

  • Tjänsten Boken kommer hem till personer i riskgrupp samt personer som är 70+ är fortsatt i gång. 
  • Biblioteket har utökat antalet nedladdningsbara e- böcker, e-ljudböcker samt filmer per vecka. 
  • Avhämtning av reserverade böcker. 

Idrott

Organiserad träning

Från och med måndagen den 8 februari så kommer barn- och unga födda 2002 och senare kunna träna i Sollentuna kommuns idrottsanläggningar.

Vuxna och ungdomar födda 2001 och tidigare kan träna utomhus på ett som minimerar risken för smitta, det är viktigt att bl.a. hålla avstånd och resa till aktiviteten individuellt.

I övrigt är rekommendationerna oförändrade vilket innebär att respektive förening är fortsatt ansvarig för att aktiviteterna bedrivs på ett smittsäkert sätt enligt Folkhälsomyndighetens och Specialidrottsförbunds riktlinjer. Det är viktigt att undvika trängsel, komma ombytt till aktiviteten och duscha hemma.

Anläggningar

För verksamhet i Sollentuna kommuns anläggningar gäller följande från och med måndag 8 februari:

Inomhusanläggningar (gäller såväl idrottshallar som ishallar) 

Öppnas upp för aktiva födda 2002 eller senare. Verksamheten ska fortsatt organiseras så den följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd. Ordinarie säsongsbokningar gäller.

Utomhusanläggningar 

Den 18 januari började kommunen successivt öppna utomhusanläggningar. Tidigare gjord fördelning på de vinterunderhållna planerna gäller då verksamhet för 2004 eller tidigare får träna utomhus. Det är också denna grupp dessa tider primärt fördelats till. Verksamheten ska fortsatt organiseras så den följer Folkhälsomyndighetes föreskrifter och allmänna råd.

Allmänhetens åkning

Åkning kan åter ske på kommunens bandyplan. På halva planen kommer det vara möjligt att spela med klubba men andra halvan är utan. Även här kommer ett maximalt antal åkare anslås.

Simhallen

Simhallen öppnar åter upp men för organiserad träning gäller som övriga anläggningar. Badet kommer tillåta ett begränsat antal besökare för att förhindra smittspridning. Bastun och relaxavdelningen kommer hållas stängda tillsvidare.

Väsjöbacken

Väsjöbacken öppnar nu upp för den skidsugne måndagen den 25:e januari klockan 16.00. Även här är det viktigt att aktiviteten sköts på ett smittsäkert sätt. För aktuell information om förhållandet i nedfarter och lifter https://www.vasjobacken.com/

Fritidsgårdar, funkis- och ungdomsverksamhet

De digitala mötesplatserna, som det redan har mycket aktivitet på, fortsätter och kommunens mobila fritidsledare kommer att finnas ute. Verksamheterna kommer öppna successivt i takt med att rekommendationer och lokalernas beskaffenhet tillåter verksamhet på ett smittskyddssäkert sätt.

Musikcaféerna och Club Galaxy är tills vidare inställda under hösten. Information uppdateras på denna sida. 

Arena Satelliten 

Från och med den 8 februari 2021 lättar Arena Satelliten på restriktionerna som råder på ungdomsverksamheten.

Lättnaderna är följande:
- Alla födda 02 och yngre är nu nyttja våra lokaler. Inga undantag får göras.
- Öppettider och bokningstider är som normalt.

Det som gäller är:
- Max 2 pers i M-line 2
- Max 2 pers i Replokalen
- Övriga studios 1 person
- Max 12 pers i dansstudion

Sollentuna kulturskola

Från 25 januari startar kulturskolans undervisning med fysiska träffar för elever födda 2005 och senare. Detta gäller både individuell undervisning och undervisning för grupper.

För äldre elever, födda 2004 och tidigare, gäller fysiska träffar för enskilda lektioner och fysiska träffar för grupplektioner med anpassning efter regeln om 10 kvadratmeter. De äldre eleverna rekommenderas att undvika kollektivtrafik när de tar sig till och från kulturskolan.

Kulturskolan iakttar rekommendationerna kring handhygien, socialt avstånd, vädring, stanna hemma vid förkylningssymptom m.m. Särskilt viktigt är att vårdnadshavare och andra medföljande uppehåller sig utanför kulturskolans byggnad. Vårdnadshavare till våra yngsta elever kan närvara på lektion (Barnens musikvärld, Minivoices och Suzuki). Dessa vårdnadshavare använder ingångar som leder direkt till lektionssalen.

Kultur

Stallbacken Kultur med utställningsverksamhet och Skaparverkstan har öppet lördagar och söndagar. Max 28 besökare samtidigt i utställningarna. Skaparverkstan har begränsat antal deltagare. Medverkan förbokas på sollentuna.se/skaparverkstan.

Edsbergs slott öppet för allmänheten onsdagar och söndagar 12-16. Max 10 besökare samtidigt i lokalerna.

Kalendarium

Se kalendariet på sollentuna.se för aktuell information om kommunens evenemang

Kalendarium