Till navigation Till innehåll (s)
tjejer sitter i en soffa

Sommarjobba i Sollentuna 

Här kan du ansöka om ersättning från oss till din arbetsgivare om du hittar ett sommarjobb själv. Ansökningstiden för att söka sommarjobb på kommunen har gått ut.

Med anledning av coronaviruset Covid-19 har vi i Sollentuna kommun behövt ändra våra prioriteringar och arbetssätt. Detta kan ha påverkan på vår möjlighet att ta emot dig som sommarjobbare i sommar. Vi arbetar just nu med att hitta alternativ till de sommarjobb som kommer att bli inställda. Vi kommer att återkomma till de ungdomar, som blivit erbjuden en plats, så fort vi vet med besked om och hur ditt sommarjobb påverkas.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss på mejladress sommarjobb@sollentuna.se eller ring 08-579 210 00.

Sök sommarjobb på Sollentuna kommun

Ansökningstiden för sommarjobb hos oss har gått ut. Välkommen att söka nästa år!

Ersättning till arbetsgivaren för sommarjobb du hittar själv

Det är oftast fler ungdomar som söker sommarjobb på kommunen än vad vi har möjlighet att ta emot. Du som vill sommarjobba på ett annat företag kan därför söka sommarjobb på egen hand. Då kan vi ersätta det företaget för en del av din lön om du anmäler det till oss. Företaget behöver inte ligga i Sollentuna, men det måste ha en f-skattsedel.

För att din arbetsgivare ska få ersättning behöver du vara anställd på minst 30 timmar. Vi ersätter då företaget för halva din lön upp till 91 kr/timme, under max 3 veckor eller 90 timmar. Du kan självklart sommarjobba längre än 3 veckor, men efter det får företaget ingen ersättning från oss. Om du redan har ett extrajobb kan du välja att sommarjobba där och din arbetsgivare har då samma möjlighet att få ersättning av oss. 

För att din arbetsgivare ska få ersättning från kommunen behöver du anmäla företaget till os senast den 30 juni 2020. 

Ersättning till din arbetsgivare

Har du en dokumenterad funktionsnedsättning som påverkar det arbete du ska utföra kan arbetsgivaren få bidrag för hela din lönekostnad. Om du har en dokumenterad funktionsnedsättning är det därför viktigt att du noterar det när du ansöker om sommarjobb samt att du vid förfrågan kan skicka in en kopia till oss på dina underlag.