Till navigation Till innehåll (s)

Sommarjobba i Sollentuna 

Här kan du söka sommarjobb på kommunen. Du kan även ansöka om ersättning från oss till din arbetsgivare om du hittar ett sommarjobb själv.

Sök sommarjobb på Sollentuna kommun

Du som är född mellan 2002-2004 kan söka sommarjobb hos oss på Sollentuna kommun. De flesta av kommunens verksamheter brukar ta emot sommarjobbare. Det innebär att arbetsuppgifterna kan variera beroende på var du hamnar. 

Du kan ansöka om sommarjobb hos oss under perioden 14 januari - 9 februari. Ansökan är öppen för dig som är född mellan 2002-2004, har gått ut grundskolan och är folkbokförd i Sollentuna. När vi fått in alla ansökningar gör vi en lottning för att fördela olika personer på olika platser. Sommarjobben kommer i första hand att gå till de som inte tidigare har arbetat för oss på kommunen. 

Ansök om sommarjobb i Sollentuna kommun

Ersättning till arbetsgivaren för sommarjobb du hittar själv

Det är oftast fler ungdomar som söker sommarjobb på kommunen än vad vi har möjlighet att ta emot. Du som vill sommarjobba på ett annat företag kan därför söka sommarjobb på egen hand. Då kan vi ersätta det företaget för en del av din lön om du anmäler det till oss. Företaget behöver inte ligga i Sollentuna, men det måste ha en f-skattsedel.

För att din arbetsgivare ska få ersättning behöver du vara anställd på minst 30 timmar. Vi ersätter då företaget för halva din lön upp till 91 kr/timme, under max 3 veckor eller 90 timmar. Du kan självklart sommarjobba längre än 3 veckor, men efter det får företaget ingen ersättning från oss. Om du redan har ett extrajobb kan du välja att sommarjobba där och din arbetsgivare har då samma möjlighet att få ersättning av oss. 

För att din arbetsgivare ska få ersättning från kommunen behöver du anmäla företaget till os senast den 30 juni 2020. 

Ersättning till din arbetsgivare

Har du en dokumenterad funktionsnedsättning som påverkar det arbete du ska utföra kan arbetsgivaren få bidrag för hela din lönekostnad. Om du har en dokumenterad funktionsnedsättning är det därför viktigt att du noterar det när du ansöker om sommarjobb samt att du vid förfrågan kan skicka in en kopia till oss på dina underlag.