Till navigation Till innehåll (s)

Rådgivning och stöd 

Vi är glada att välkomna dig och ditt företag till Sollentuna - kommunen där vi satsar extra på näringslivet.

Företagslots 

Ska du etablera din verksamhet i Sollentuna kommun? Har du redan ett företag i kommunen, men vill expandera eller göra andra förändringar? Vi hjälper dig i processen!

Premiär för företagslots

Nyföretagarcentrum

Nyföretagarcentrum i Sollentuna har till uppgift att utan kostnad hjälpa personer som vill starta eget företag. Här kan du får individuell rådgivning, mentorprogram, förmedling av kontakter med samarbetspartners, praktisk hjälp med affärsplan, budget och frågor kring finansiering. NFC driver också ett nätverk för kvinnliga företagare. Nyföretagarcentrum Sollentuna ingår i ett nationellt nätverk med uppgiften att stimulera och stödja initiativ som främjar entreprenörskap och nya livskraftiga företag. 

Nyföretagarcentrum

Vi arbetar hela tiden för att bli ännu bättre och målet är att bli bäst i Sverige. För att nå dit vill vi samarbeta med dig. Vare sig du just har startat ditt företag eller om du flyttat ditt företag hit till oss i Sollentuna från annan ort, vet vi att du har mycket att tänka på.

Välkommen att prenumerera på vårt nyhetsbrev och delta i de aktiviteter vi anordnar, i kommunen eller tillsammans med andra aktörer.

Coompanion

Coompanion erbjuder kostnadsfri rådgivning och information när ni är två eller fler som vill starta företag eller förening tillsammans. Det brukar kallas kooperativt företagande - ett entreprenörskap som ofta handlar om att möta aktuella samhällsutmaningar så som arbetslöshet, klimathot eller integration. Det kan också handla om att organisera samverkan mellan småföretagare.

Coompanion

Almi

Ska du göra verklighet av din idé? Vill du bygga ett företag som är lönsamt, växande och långsiktigt hållbart? Då kan du vända dig till Almi, som har arbetat längre nära tillväxtföretag.

Almi erbjuder lån och affärsutveckling till företag med tillväxtpotential. Det gäller såväl företag som är i startupfas som befintliga företag. Genom dotterbolaget Almi Invest investerar Almi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé.

Almi kan bidra på flera olika sätt under företagets tillväxtresa. Ju större potential ditt företag har att växa, desto mer resurser kan Almi satsa.

Den första kontakten med Almi startar alltid med en dialog om företagets behov. Den visar om det finns behov av Almis tjänster eller om det finns andra aktörer som bättre tillgodoser företagets behov.

Almi

Klimat- och energirådgivning 

Kommunen erbjuder gratis och opartisk energi-och klimatrådgivning till små och mellanstora företag i Sollentuna. Vi kan ge råd om hur man kan minska energianvändning och samtidigt spara pengar.

Klimat- och energirådgivning för företag

Mer råd och stöd för dig som företagare

Verksamt

Bolagsplatsen

Starta eget företag-sajten

Starta eget