Till navigation Till innehåll (s)

Vi delar ut pris till Årets företagare och nyföretagare

Sollentuna kommun delar ut pris tillsammans med Företagarna Sollentuna och Nyföretagarcentrum i Sollentuna. Årets företagare 2021 är Lindas & Elinas Bageri och konditori. Årets nyföretagare 2020 är Edsvikens Piazza & Gelateria.

Årets företagare 2021: Lindas & Elinas Bageri och konditori

Jems Thaqi, Urim Thaqi och Eleonora Thaqi.

Företagarna Sollentunas motivering

"Familjeföretaget tog över Figges konditori i Edsbergs Centrum 2018. Startade själva som företagare i princip från noll – och så inträffade pandemin. Sagt och gjort. Man inredde delar av butiken till konditori – armlängds avstånd mellan små bord/två stolar vid varje. Slog upp dörrarna och fick massor av besökare. Helt plötsligt blev det ett socialt centrum för både yngre/skolungdomar och äldre/pensionärer m.fl., vilket inte hade funnits tidigare. Det blev en viktig mötes­plats. I princip öppet jämt det vill säga från 06.00 – 18:00 på vardagar och 06:00 – 16:00 på lördag och söndag. Man bakar tårtor, bakverk och matbröd, man har också smörgåstårtor, smörgåsar och luncher. Allt kan inmundigas vid småborden tillsammans med lämplig dryck, kaffe, the eller läsk. Man kan beställa hemleverans, vilket också fungerar perfekt. Uteserveringen som också startades i somras, blev en succé i coronatider – nästan tillgänglig året runt och dygnet om.

Familjeföretaget har blivit en viktig företeelse i Edsberg, som i många sammanhang har klassats om ett ”utsatt” område i Sollentuna. Betydelsen av att en invandrad familj lyckas ”fånga upp” invånarna i Edsberg och att bli områdets sociala träffpunkt kan inte nog uppskattas. Att de dessutom har fantastiskt goda bakverk och toppen gott bröd – och oerhört trevliga, gör det enkelt att föreslå dem som vinnare av priset Årets företagare i Sollentuna."

Årets nyföretagare 2020: Edsvikens Piazza & Gelateria

Nina Emre, grundare.

Sollentuna kommuns och Nyföretagarcentrum Sollentunas motivering

”Nina Emre tilldelas utmärkelsen ”Årets Nyföretagare 2020” för sin utpräglade entreprenörsanda, sitt engagemang och för att hon bidrar till att skapa både tillväxt och arbetstillfällen i Sollentuna kommun. Tillsammans med sina kollegor har hon sedan starten 2018 utvecklat det välbesökta och uppskattade konceptet ”Edsvikens Piazza & Gelateria”. Den italienska glassen är prisbelönt, servicen personlig och menyn håller hög klass gällande såväl smak som kvalité och kreativitet.”