Till navigation Till innehåll (s)

Vi delar ut pris till Årets företagare och nyföretagare 

Sollentuna kommun delar ut pris tillsammans med Företagarna Sollentuna och Nyföretagarcentrum i Sollentuna. Årets företagare 2019 är Humlegårdens Ekolager, Årets nyföretagare är Kullens Trafikskola.

Årets företagare: Humlegårdens Ekolager

Ägs och drivs av Eva Fahleson Ekelin och Svante Ekelin.

Motivering

"Det startade som en hobby i en källare 1989 och grundades 1992. För att öka omsättningen påbörjades en folkbildningskampanj som har hunnit bli ett antal böcker och var grunden till en branschtidning, som i sin tur ledde till att bli trendsättare inom området. Verksamheten har växt organiskt vilket lett till flertalet flyttar inom Vallentuna och nu till slut Sollentuna, där bolagets tillväxtresa började på riktigt år 2014. Bolaget har varit Dagens industris Gasellföretag 2015, 2016, 2017, 2018 och fördubblat sin omsättning under denna period. Antalet anställda har från 2014 ökat från 13 till de idag 31st. Företaget är marknadsledande i sin bransch inom bryggeriprodukter.

”'Med humle och malt gör man nästan allt'”

Årets nyföretagare: Kullens Trafikskola

Ägs och drivs av Aref Davodi respektive Habib Rigi

Motivering

"På två år har Kullens Trafikskola Sollentuna blivit en betydande aktör på körskolemarknaden och stadigt vuxit med uppvisat gott resultat. Antalet elever fortsätter öka liksom antalet anställda lärare. Elever vittnar om gott bemötande, bra lärare och framförallt gott resultat! Nöjda elever samt en målinriktad marknadsföring, bland annat i sociala medier har starkt bidragit till företagets snabba utveckling.

Förutom att bilarna gör reklam för Sollentuna kommun genom att synas både på hemmaplan och i andra kommuner så bidrar Kullens Trafikskola aktivt till andra Sollentunaföretag genom att hänvisa elever och elevers föräldrar till andra företag. Dessutom väljer Kullens Trafikskola i första hand lokala leverantörer av t ex bilar och foliering."