Till navigation Till innehåll (s)

Ta emot en praktikant 

Vill du och ditt företag göra en insats för ett bättre Sollentuna? Har du plats för en person med behov av arbetspraktik eller liknande? Med en praktikant får du hjälp samtidigt som du hjälper!

Till arbetsmarknadsenheten i Sollentuna kommun kommer personer som av olika anledningar behöver stöd för att komma ut på den öppna arbetsmarknaden. De har kanske varit arbetslösa eller är nyanlända i Sollentuna och Sverige. För att komma vidare kan de behöva stöd i form av praktik, arbetsträning eller en anställning.

Har du och ditt företag möjlighet att ta emot en praktikant?

Ditt företag kan få kompensation för hela eller del av lönen. Kontakta oss via e-post eller telefon:

Skicka e-post till "Praktik i Sollentuna"

Skicka e-post till Kontaktcenter Företag

  • Tfn 08-579 21 000 

Projektet Etableringslyftet 

Etableringslyftet ger nyanlända en snabbare och kortare väg till arbete och minskar behovet av ekonomiskt bistånd. Projektet matchar nyanlända och arbetsgivare med hjälp av coacher, skräddarsydd yrkesintroduktion och språkstöd.

Projektet introducerar nyanlända i det svenska arbetslivet och ger aktivt stöd till både dig som företagare och din medarbetare under praktiken eller introduktionstiden.

Etableringslyftet gör också administrationen enklare. På Etableringslyftets webbsida kan du läsa mer och hitta kontaktuppgifter.

Sollentuna samarbetar med Sigtuna och Upplands Väsby kommuner, arbetsförmedlingen och ESF-rådet i projektet Etableringslyftet. 

Etableringslyftet