Till navigation Till innehåll (s)
Sollentuna centrum med natthimmel

Vi arbetar aktivt med företagen i Sollentuna 

Många företag väljer att etablera sig Sollentuna, som lockar med sitt perfekta läge med närheten till Arlanda och Stockholm city. Kommunen växer ständigt och har en köpstark befolkning på över 70 000 personer.

För oss är det viktigt att skapa dialog med kommunens företagare. Genom att träffas och utbyta tankar och erfarenheter kan vi få en bättre bild av vad vi behöver arbeta vidare med, för att förbättra oss.

Välkommen till digital näringslivslunch!

De globala målen för hållbar utveckling i Agenda 2030 är centrala i kommunens verksamhet. Under näringslivslunchen den 17 november inriktar vi oss mot en del i detta arbete; hållbara varu- och persontransporter.

Vår ambition är att skapa en interaktiv lunch. Du kommer därför att få möjlighet att ställa frågor, lämna synpunkter samt svara på frågor via ett digitalt enkätverktyg.

Program

  • Inledning av kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes (M).
  • Carina Bindzau, ordförande i Sollentuna FN-förening, pratar om Agenda 2030 och hur den kan bidra till bättre miljö och klimat.
  • ABT Bolagen har antagit Fossilfritt Sveriges transportutmaning. Företagets mål är att ha fossilfria inrikes transporter senast 2024. Fabian Wrede, utvecklingsprojektledare på ABT, berättar om utmaningen samt om E-Road Arlanda och Sveriges första helt eldrivna lastbil.
  • Malin Möller, chef verksamhetsutveckling och Ann-Louise Karlsson, verksamhetsutvecklare på KGK, berättar på temat: Snabba leveranser och miljöhänsyn - en utmaning!
  • Näringslivschef Fredrik Lind och Inger Mattsson, projektledare miljö och klimat, beskriver formerna för ett kommande nätverk för företag som är intresserade av miljö- och klimatfrågor.

Datum och tid: 17 november kl. 11.45-13.00.
Koppla gärna upp dig en stund innan mötesstart för att se till att tekniken fungerar.

Plats: Digitalt möte via Microsoft Teams.
Möteslänk skickas någon dag innan mötet via mejl till alla anmälda.

Anmälan: Digital näringslivslunch
Sista anmälningsdag 15 november.

Varmt välkomna!

Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande
Fredrik Lind, näringslivschef

Gå med i vår FB-grupp

Facebookgruppen Näringslivet i Sollentuna riktar sig till dig som jobbar som företagare eller med näringsliv i eller utanför kommunen. Här publicerar vi nyheter, evenemang och information. Det blir också ett forum för frågor och teman som rör dig som företagare, i och utanför Sollentuna. Alla som är intresserade är välkomna att gå med i gruppen.

FB-gruppen Näringslivet i Sollentuna

Nyhetsbrev

Vill du få nyhetsbrev om våra aktiviteter och annat som är på gång inom näringslivsarbetet? Skriv en rad via e-post så är du med i vårt utskick!

Vi besöker dig och ditt företag

Vill du och ditt företag prata med oss under ett företagsbesök, kontakta vår näringslivschef.

Kontakt

Företag i Sollentuna

I vårt näringslivsregister kan du hitta alla registrerade företag- Här kan du söka bland aktiva företag och organisationer inom vår kommun.

Register över företag i Sollentuna

Sollentuna har ett av landets bästa företagsklimat!