Till navigation Till innehåll (s)
Sollentuna centrum med natthimmel

Vi arbetar aktivt med företagen i Sollentuna 

Många företag väljer att etablera sig Sollentuna, som lockar med sitt perfekta läge med närheten till Arlanda och Stockholm city. Kommunen växer ständigt och har en köpstark befolkning på över 70 000 personer.

För oss är det viktigt att skapa dialog med kommunens företagare. Genom att träffas och utbyta tankar och erfarenheter kan vi få en bättre bild av vad vi behöver arbeta vidare med, för att förbättra oss.

Välkommen till Forum Näringsliv 19 maj!

Sollentuna kommun har avtal med leverantörer av varor, tjänster och entreprenader inom en rad olika områden och branscher. Vid detta mötestillfälle tar vi upp hur kommunen arbetar med upphandlingar av olika slag. Forum Näringsliv är ett dialoginriktat mötestillfälle, varför en stor del av tiden vigs åt era tankar, synpunkter och frågor.

Program

  • Inledning av kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes (M).
  • Sollentuna kommun gör varje år inköp av varor, tjänster och entreprenader för stora belopp. Lill Sandberg, inköpschef i Sollentuna kommun berättar om hur kommunens upphandlingar går till och om kommunens avtalsområden.
  • Frågor och diskussion
  • Under våren 2020 gavs möjligheten för företag att registrera sig på en lista för kommunens direktupphandlingar. Drygt 120 företag finns på listan och en första uppföljning har gjorts av utfallet. Karukh Meresene vid Sollentuna kommuns näringslivsenhet berättar om resultaten.
  • Frågor och diskussion
  • Sollentuna kommun har ramavtal med Ework som förmedlar tekniska konsulttjänster åt kommunen. Kommunens uppdrag inom dessa områden konkurrensutsätts av Ework. Fredrik Hamra, kundansvarig på Ework berättar om hur det fungerar.
  • Frågor och diskussion

Plats: Digitalt möte via Microsoft Teams. Möteslänk skickas till din e-post innan mötet börjar.
Datum: Onsdag 19 maj
Tid: 11.45-13.00. Koppla gärna upp dig en stund innan för att se till att tekniken fungerar.

Anmälan till Forum Näringsliv (senast den 17 maj)

Varmt välkomna!

Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande
Fredrik Lind, näringslivschef

Gå med i vår Facebook-grupp

Facebookgruppen Näringslivet i Sollentuna riktar sig till dig som jobbar som företagare eller med näringsliv i eller utanför kommunen. Här publicerar vi nyheter, evenemang och information. Det blir också ett forum för frågor och teman som rör dig som företagare, i och utanför Sollentuna. Alla som är intresserade är välkomna att gå med i gruppen.

FB-gruppen Näringslivet i Sollentuna

Nyhetsbrev

Vill du få nyhetsbrev om våra aktiviteter och annat som är på gång inom näringslivsarbetet? Prenumerera då på vårt nyhetsbrev. 

Vi besöker dig och ditt företag

Vill du och ditt företag prata med oss under ett företagsbesök, kontakta vår näringslivschef.

Kontakt

Företag i Sollentuna

I vårt näringslivsregister kan du hitta alla registrerade företag. Här kan du söka bland aktiva företag och organisationer inom vår kommun.

Register över företag i Sollentuna

Sollentuna har ett av landets bästa företagsklimat!