Till navigation Till innehåll (s)

Välkommen till Navigator!

Navigator är stängt för drop in med anledning av Covid-19. Beslutet gäller tills vidare.

Navigator

Adress
Turebergsvägen 1B

Telefonnummer
08-579 218 15

E-post
kaa@sollentuna.se

Besökstider

  • Måndag
  • Onsdagar
  • Torsdagar
  • Fredagar

Navigator vänder sig till kommunens unga mellan 16-29 år som varken studerar eller arbetar. Här arbetar ungdomscoacher tillsammans med studie-och yrkesvägledare. De erbjuder vägledning och stöd för att komma vidare till en aktivitet. Vägen dit kan se olika ut och tillsammans gör vi en planering som utgår från varje persons önskemål och behov.

För dig som är 16-19 år

Vi kan vi hjälpa dig att återuppta studier, hitta en praktikplats eller få stöd i att söka arbete. Vi erbjuder förberedande insatser för dig som av olika anledningar varit ifrån skolan en längre tid. Dina önskemål och behov styr den hjälpen som du får på Navigator.

För dig som är 20-29 år

Vi erbjuder dig studie-och yrkesvägledning och stöd i kontakt med myndigheter. Vi samordnar insatser och hjälper dig att navigera mellan olika verksamheter och stöd. 

Vill du ha hjälp i ditt arbetssökande kan du vända dig direkt till Möjligheternas kontor eller om du vill söka till Komvux kan du ta kontakt med vägledarna på Kunskapsparken.

Möjligheternas kontor

Kunskapsparken 

Vi samarbetar med flera andra verksamheter. Vi kan på så sätt erbjuda individanpassade insatser och hjälpa dig att navigera mellan kommunens olika stödfunktioner.
 
Navigator medverkar i projektet Rätt stöd för mig! och delprojektet HOPPET. Det finansieras av samordningsförbundet och europeiska socialfonden. Satsningen riktar sig till unga personer som är i behov av samordnat stöd.

Rätt Stöd för mig!Vill du veta mer om vad vi kan erbjuda just dig? Kontakta oss via mejl eller telefon.

Stöd till dig som förälder

Stöd och vägledning för att hitta vägen i ditt föräldraskap - enskilt eller i grupp.

Föräldrastöd

Det kommunala aktivitetsansvaret

Alla Sveriges kommuner har ett ansvar för personer mellan 16-19 år, som avslutat grundskolan men inte börjat eller avslutat en gymnasieutbildning. Kommunerna är skyldiga att följa upp de ungdomar som ingår i ansvaret och erbjuda någon form av aktivitet.