Till navigation Till innehåll (s)

Mat i förskola och skola 

I Sollentuna kommun ska alla barn och elever få en näringsriktig, varierad och god mat. Vissa förskolor och skolor har egna tillagningskök och andra får maten levererad.

Produktion och distribution av maten är organiserad på olika sätt. För de kommunala skolorna finns både upphandlade leverantörer och kök som drivs i egenregi. De fristående skolorna organiserar sin egen skolmat.

Skolmat från ISS

På Helenelundsskolans kök och Häggvikskolans kök lagar ISS skolmaten till följande skolor och förskolor:  

Bagarbyvägens förskola, Brageskolan, Djupdalskolan, Eriksbergsskolan, Fågelsångens förskola, Gillboskolan, Gröndalsskolan, Igelkottens förskola,  Kärrdalskolan, Mimer, Regnbågens förskola, Siffrans förskola, Sofielundsskolan med förskola, Sollentuna International School, Smultronstället, Tal och Språkcentrum, Trummans förskola, Töjnaskolan, Silverdalskolan, Äpplet förskola. 

Aktuell matsedel från ISS

Skolmats från Fazer/Amica

På Vaxmoraskolan och Edsbergskolan är det Fazer/Amica som är kommunens skolmatsleverantör. På dessa skolor lagar man endast mat till den egna skolan. Gärdeskolan och Malla förskola får maten från Rudbecks gymnasium från ett tillagningskök som drivs av Fazer.

Maten på Rudbeck

Eleverna på Rudbeck serveras varje dag tre rätter (varav en vegetarisk), dagens soppa, salladsbuffé, bröd, smör och dryck. Specialkost finns till dig som har behov av det. Grunden för menyplaneringen är att skapa smakupplevelser i enlighet med Livsmedelsverkets rekommendationer. 

Veckomatsedeln på Rudbeck.

Matsedeln finns också i appen "Skolmaten" som du kan ladda ner till din smartphone.

Så här fungerar appen

Så här laddar du ner Amicas skolmatsapp

Skolmat i egen regi

Ebbas förskola, Skälbyskolan, Tegelhagens skola, Rösjöskolan, Runbacka skolor, Linnés förskola, Sjörövarens förskola och Vaxmora förskola har egna tillagningskök som drivs i egenregi. Här är det rektorn/förskolechef på respektive skola/förskola som är yttersta ansvarig.