Till navigation Till innehåll (s)
Cykla i Sollentuna

Hur långt kan du cykla på en kvart?

Den 16 - 22 september deltar vi i Europeiska mobilitetsveckan, där årets slogan är "Variera dina resor". Varannan bilresa i Sverige är kortare än 5 km. Om du väljer cykeln istället för bilen går det ofta nästan lika fort att ta sig till pendeltåget, fritidsaktiviteter eller skola och jobb.

Fördelarna med att gå, cykla eller åka kollektivt är många. Om alla som kan tar cykeln ibland och lämnar bilen hemma gör det stor nytta för miljön och klimatet. Dessutom ger en kort tur till pendeltåget, fritidsaktiviteter eller skola och jobb bra vardagsmotion som gör gott för hälsan. Du kommer längre än du tror på bara en kvart!

Cykla i Sollentuna

I den här kartan ser du ungefär hur långt du kan cykla med barn på 15 minuter. Varje cirkel motsvarar en radie på ca 2,5 km inom Sollentunas olika kommundelar. Här ser du exempel på olika fritidsanläggningar som ligger inom respektive cirkel.

Jag vill veta mer om att cykla i Sollentuna!

Aktiviteter

Cykelservice

Sollentuna kommun och Energi- och klimatrådgivningen bjuder på kostnadsfri cykelservice vid fyra tillfällen. Välkommen att kontrollera din cykel inför hösten och fixa mindre fel:

  • Fredag 16/9 kl 15-17 - Helenelunds station, Lummervägen, väster om järnvägen
  • Lördag 17/9 kl 8-12 - Häggviks station, stora parkeringen vid Häggviksvägen
  • Söndag 18/9 kl 15-19 - Norrvikens station, Stinsgränd, öster om järnvägen
  • Måndag 19/9 kl 15-19 - Rotebro Station, på torget vid Gillbostråket

Webbinarium - Att ha elbil till ett överkomligt pris

Är alla elbilar dyra? Hur ser marknaden ut för begagnade elbilar? Vilken elbil passar dig?
Dessa och många andra frågor om elbilar får du svar på den 13e september, då vi erbjuder ett kostnadsfritt webbinarium om elbilar. Välkommen!

Jag vill anmäla mig till webbinariet

Europeiska Mobilitetsveckan

Europeiska mobilitetsveckan (European Mobility Week) är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Mobilitetsveckan pågår 16-22 september varje år, och hette tidigare Trafikantveckan. 

Jag vill läsa mer om Mobilitetsveckan