Till navigation Till innehåll (s)
Kvinna och barn som cyklar längs en villagata. Båda har hjälm.

Vart cyklar du på en kvart?

Den 16-22 september deltar vi i kampanjen Europeiska mobilitetsveckan där årets slogan är Håll dig frisk, res hållbart. I Sollentuna satsar vi därför på att uppmuntra föräldrar och barn att ta sig till skola och fritidsaktiviteter på andra sätt än med bil. Du kommer längre med cykel än du kanske tror!

Visste du att varannan bilresa i Sverige är kortare än 5 km?  Det är såklart inte så bra för miljön.  Men om du lämnar bilen hemma ibland kan du förbättra både miljön, klimatet och din egen hälsa. Fördelarna med att gå, cykla eller åka kollektivt är många. I Sollentuna uppmuntrar vi  därför föräldrar och barn att ta sig till skola och fritidsaktiviteter på andra sätt än med bil. Du kommer till exempel längre med cykel än vad du kanske tror, och du får dessutom vardagsmotionen på köpet. I september pågår kampanjen Europeiska Mobilitetsveckan där årets slogan är Håll dig frisk, res hållbart.

Cykla till fritidsaktiviteter i Sollentuna

På denna sida hittar du en pdf med en karta över Sollentuna. På kartan ser du ungefär hur långt du kan cykla med barn på 15 minuter. Varje cirkel motsvarar en radie på ca 2,5 km inom Sollentunas olika kommundelar. Här ser du exempel på olika fritidsanläggningar som ligger inom respektive cirkel. Testa du också! Vart cyklar du på en kvart?

Jag vill veta mer om att cykla i Sollentuna!

Seminarium om barns hälsa och rörelse

Den 22 september kl. 19.00 är du välkommen att delta på ett kostnadsfritt webbseminarium med inriktning på barns hälsa och rörelse. Föreläsare är Peter Schantz som är professor  vid Gymnastik- och Idrottshögskolan i Stockholm. Peter kommer bland annat ge konkreta exempel som handlar om att cykla eller gå kortare avstånd med barn. Det vill du inte missa!

Jag vill läsa mer om seminariet!

Europeiska Mobilitetsveckan

Europeiska mobilitetsveckan (European Mobility Week) är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Mobilitetsveckan pågår 16-22 september varje år, och hette tidigare Trafikantveckan. 

Jag vill läsa mer om Mobilitetsveckan!