Till navigation Till innehåll (s)
Skräputställning

Skräpplockardagarna 2023

Nära 10 000 personer deltog i årets skräpplockardagar, som arrangerades av Håll Sverige Rent. Sollentuna deltar varje år - och det är alltid många personer ute och plockar skräp i kommunen. Kampanjen riktar sig i första hand till barn, men alla är välkomna att vara med.

Många anmälda till årets skräpplockardagar

Skolor, förskolor, föreningar och några privatpersoner anmälde sig till årets skräpplockardagar. Det blev en hel del skräp som samlades in från vår vackra natur.

Här kan du se vilka som deltog i Sollentunas skräpplockardagar 2023 | Håll Sverige Rent (hsr.se)

De vann skräpskapartävlingen

Alla som ville kunde vara med och skapa konstverk av skräpet. Nu hänger de fina konstverken från skräpskapartävlingen på biblioteket, Turebergs torg 1. Välkomna att titta!

En vinnare var glassroboten, skapad av barnen på Parkstugan.

Vi har byggt en glassrobot som gör olika glassar. Den har vantar på sig så att den inte blir kall om händerna och en halsduk i fall den börjar frysa, det är ju kallt att arbeta med glassar.

blobid2.png

Barnen på förskolan Fågelsången har också samlat skräp och uppmärksammat hur farligt skräpet är för djuren. Juryn lyfte särskilt fram att ”vi slänger och sorterar efter fredagsmyset”.

imageulhgw.png

Fågelsångens förskola deltog också med en tavla av guldskimrande skräp - allt kan bli vackert när det inte ligger på fel plats!

image1wss.png

Här kan du se alla bidrag

De vinnande bidragen utsågs av en jury bestående av ordförande för kommunstyrelsens mark- och exploateringsutskott, miljö- och klimatnämnden samt utbildningsnämnden.

Utställningen kommer att pågå större delen av sommaren – sista datum är beroende av sommarprogrammet som inte riktigt är satt ännu.

Om skräpplockardagarna

Skolor och förskolor är viktiga under skräpplockardagarna. Varje år brukar över 11 000 barn delta i aktiviteterna i Sollentuna. Föreningar, företagare och många privatpersoner deltar också - tillsammans gör vi kommunen vårfin! 

Skräpplockardagarna är en nationell kampanj som drivs av Håll Sverige Rent, för att sprida kunskap och medvetenhet om nedskräpning. Vi deltar både för att göra vår närmiljö lite finare och för att markera att nedskräpning inte är okej.

Håll Sverige Rent