Till navigation Till innehåll (s)
En teckning från Silverbäckens skola

Skräpplockardagarna 2022

Årets skräpplockarveckor engagerade tusentals sollentunabor att ta itu med skräpet. Hela 11 309 barn från 80 skolor och förskolor i kommunen gick ut och plockade skräp tillsammans; en stor insats för ett renare Sollentuna!

I samband med skräpplockarveckorna hade vi också en teckningstävling, där förskola och skola deltog med många teckningar. De vinnande teckningarna, inskickade av elever från årskurs 1 på Silverbäcken skola, kommer att folieras på en papperskorg till hösten. Sjöfararens förskola fick ett hedersomnämnande. Längre ner på sidan kan du se de vinnande teckningarna.

Skolor och förskolor är viktiga under skräpplockardagarna. Varje år brukar över 11 000 barn delta i aktiviteterna i Sollentuna. Föreningar, företagare och många privatpersoner deltar också - tillsammans gör vi kommunen vårfin! 

Skräpplockardagarna är en nationell kampanj som drivs av Håll Sverige Rent, för att sprida kunskap och medvetenhet om nedskräpning. Vi deltar både för att göra vår närmiljö lite finare och för att markera att nedskräpning inte är okej.

Vinnare_Silverbäckens skola-1.png

Vinnare är årskurs 1 i Silverbäcken skola.

 

Hedersomnämnade_Sjöfararens förskola.png

Hedersomnämnande till Sjöfararens förskola.

Alla teckningar från Silverbäcken skola

Alla teckningar från förskolan Sjöfararen

Hittar du mer skräp än du kan ta hand om? Meddela kommunens felanmälan.

Håll Sverige Rent