Till navigation Till innehåll (s)
Kvinna och två barn som cyklar

Hur ofta tar du cykeln?

Varannan bilresa i Sverige är kortare än 5 km. Om du väljer cykeln istället för bilen går det ofta nästan lika fort att ta sig till pendeltåget, fritidsaktiviteter eller skola och jobb. Och det gör stor nytta för miljön!

Under Europeiska mobilitetsveckan den 16 – 22 september vill vi stötta dig som väljer hållbara resor och transporter och uppmuntra fler att välja cykeln för kortare sträckor.

Vi bjuder dig som cyklar på en kostnadsfri cykelservice. Du är välkommen att kontrollera din cykel inför hösten och fixa mindre fel. För intresserade bjuder vi också på ett intressant webbinarium med fokus på hälsoeffekterna du får på köpet.

Cykelservice

  • Häggvik station måndag 18 september kl. 15-18. Vid cykelparkeringen på Svartbäcksvägen.
  • Sollentuna station tisdag 19 september kl. 15-18. Vi står intill stationen mellan Turebergshuset och kiosken på busstorget.
  • Helenelund station fredag 22 september kl. 15-18. Vid cykelparkeringen på Åkervägen.
  • Edsbergsparken, lördag 23 september kl. 13-16. Vi finns nedanför konstgalleriet parkering vid Stallbacken.

Webbinarium

  • ”Cyklingens oanade hälsoeffekter” - professor Peter Schantz vid Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm guidar oss in i en okänd kunskapsvärld
  • Torsdag 21 september kl. 18 - 19

Anmäl dig till webbinariet här

Webbinariet ger inblick i hur cykling bidrar till din hälsa på lång sikt. Utgångspunkten är barns och ungas behov av mer rörelse, något som förstås också är relevant för alla vuxna. Vi kommer även att ta upp frågor om elcyklar och dess för- och nackdelar.

Europeiska mobilitetsveckan - Trafikverket

Karta med tips på cykelavstånd i Sollentuna