Till navigation Till innehåll (s)
Målning på glas

Bilden är beskuren

Färgackord - utställning med MonaLisa Brieditis

Konstnären MonaLisa Brieditis visar teckning, målning, glas och skulptur på Stallbacken kultur, Edsvik. Färg, form, ljus och musik är i fokus och sammanfogas till färgackord. Fri entré.

Utställningen invigs lördag 20 januari klockan 13.00 och pågår till och med 7 april. Öppet onsdagar klockan 12.00-16.00, lördagar och söndagar klockan 11.00-16.00. Fri entré.

I måleriet använder MonaLisa Brieditis sig av färger från blommor och naturen. Färgerna återkommer också i andra kompositioner av glas, vax och papper. MonaLisas inspiration kommer även från hennes tid som artist in residence på Cité Internationale des Arts i Paris, där hon målat och studerat ljus och speglingar, samt tecknat egna interpretationer av nutida musik och improvisationer.

MonaLisa Brieditis är utbildad på Konstfackskolan och Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Hon är bland annat representerad på Statens Konstråd, Sveriges Riksdag, Rikspolisstyrelsen, Landstinget i Stockholm och i Blekinge, Bauska Museum i Lettland och har haft offentliga uppdrag samt separat- och samlingsutställningar över hela landet.

Om konstnären MonaLisa Brieditis

Till kalenderhändelselistan