Till navigation Till innehåll (s)
Samling av bilder om vatten

The Sacred room of Blue and Unknown Water

Konstnären Jeanette Schäring visar film, bilder och installationer i olika tekniker om VATTEN och FÄRG på Stallbacken kultur. Invigning lördag 9 mars kl 13. Utställningen pågår t o m 12 maj. Konsthallen är öppen onsdagar kl 12:00-16:00, lördagar och söndagar kl 11:00-16:00. Fri Entré.

The Sacred Room of Blue and Unknown Water är en konstnärlig process och utställning, som visas i utställningshallen på Stallbacken kultur ---, där delar av utställningen är beroende av lokalbefolkningens delaktighet med vatten.

Med ett vetenskapligt inspirerat förhållningssätt undersöker konstnären Jeanette Schäring ekologiska sammanhang och processer, och tillsammans med människor på platsen skapar hon interaktiva installationer som uttrycker en relationell materialism. På sådana vis suddar Schäring ut gränserna mellan kultur, historia, hantverk, vetenskap, aktivism och ekologisk filosofi, och genom verken hon skapar belyser hon vikten av observation, närvaro och intuitiva samtal med mikrobiologiska arter. Vatten, växter och deras associerade färger och dofter framkallar en känslomässig atmosfär, som hon noggrant detaljerar, belyser och visualisera på olika sätt, och hon ger därmed uttryck för ett ekopoetiskt sensuellt intrasslat tillstånd som fluktuerar mellan allt levande i vår ekosfär.

Schärings utställning länkar samman vår relation till vatten och hon utmanar våra förnimmelser av färg, genom att påvisa betydelsen av att se färg och fibrer som förmedlare av kulturella värden och som främjare av hållbar ekologisk inspiration.

-Färgerna som växter uppvisar har förmågan att förstärka vår sensoriska perception och fördjupa vår förståelse av inveckling, substans och andlighet. De har kapaciteten att öka vår medvetenhet om den förtrollning som finns i universum, säger Jeanette Schäring.

Schäring har i över ett decennium arbetat med vatten och dess rättigheter under titeln ”Vems Vatten är du?” - Whose Water are you?”. Hon arbetar med ett konstnärligt forskande på vatten, fibrer, färg, växter, ljus genom vilken färgen från växter förbinder människor genom livslopp och perception. Hon är nationellt och internationellt verksam och har varit det sedan utbildningen vid Göteborgs universitet, på HDK 2000–2006, och hennes miljöinriktade konstnärliga arbete har lett henne till många olika platser runt om i världen, inklusive Nya Zeeland, Laos, Madagaskar och Indien.

 

 

Till kalenderhändelselistan