Till navigation Till innehåll (s)
Samling av bilder om vatten

The Sacred Room of Blue and Unknown Water

En utställning om vatten, färg och ekologi av konstnären Jeanette Schäring. Fri entré.

Invigning lördag 9 mars klockan 13. Utställningen pågår till och med 12 maj. Konsthallen är öppen onsdagar klockan 12-16, lördagar och söndagar klockan 11-16. Fri entré.

Tillsammans med människor på platsen skapar konstnären Jeanette Schäring interaktiva installationer som undersöker ekologiska sammanhang och processer. Genom verken hon skapar, belyser hon även vikten av observation, närvaro och människors relation till vatten och färg. 

Schäring har i över ett decennium arbetat nationellt och internationellt  med vatten under titeln ”Vems Vatten är du?/Whose Water are you?” där hon forskar konstnärligt på vatten, fibrer, färg, växter och ljus. Hennes arbete har lett henne till många olika platser runt om i världen, inklusive Nya Zeeland, Laos, Madagaskar och Indien.

"Värden vi lever i är full av färger; himlen, vatten och eld. Färgerna från växter har förmågan att med ljusets dans förstärka vår sensoriska perception och fördjupa vår förståelse av inveckling, substans, skönhet och skörhet. Färgerna väcker våra känslor och har kapaciteten att öka vår medvetenhet om den förtrollning som finns i universum, säger Jeanette Schäring” 

Om konstnären Jeanette Schäring

Till kalenderhändelselistan