Till navigation Till innehåll (s)
Petter Nilsson konstutställning Storm och Längtan

Storm och längtan

Stallbacken kultur inviger det nya året med en färgsprakande utställning med Petter Nilsson. Vernissage lördag 13 januari kl 13. Öppet onsdagar kl 12:00 - 16:00, lördagar och söndagar kl 11:00 - 16:00. Fri entré.

Utställningens titel är en översättning av ”Sturm und drang” som är namnet på den riktning inom tysk litteratur som under sent 1700-tal förkastade upplysningens ideal om förnuft och vetenskap, och inledde den romantiska epoken. Det nya idealet var subjektivitet, att låta känslan styra handlingarna och synen på världen, samt en nästan magisk syn på naturen som en egen kraft långt mäktigare än människans. Genom att koppla dessa tankar till den stigande vattenytan som motiv väcker Petters måleri frågor om vår relation till naturen och synen på vetande idag.

I Petter Nilssons färgsprakande och visuellt effektiva måleri, ofta i stora format märks hans bakgrund inom graffiti. Han skapar fiktiva landskap tydligt påverkade av ett förändrat klimat, med referenser hämtade från såväl konsthistorien som vetenskapliga illustrationer.

Till kalenderhändelselistan