Till navigation Till innehåll (s)
Kvinna och barn som cyklar längs en villagata. Båda har hjälm.

Cyklingens dolda hälsoeffekter

Hur kan du påverka din vikt, inlärning och långsiktiga hälsa genom att cykla? På detta webbsända seminarium delar Professor Peter Schantz med sig av sin av sin expertis. Fokus ligger på barn och ungas behov av mer rörelse, men informationen är lika relevant för vuxna.

Energi- och klimatrådgivningen i Sollentuna bjuder in till ett kostnadsfritt webbseminarium med inriktning på barns hälsa och rörelse. Informationen är dock lika relevant för dig som är vuxen. Föreläsare är Peter Schantz som är professor i humanbiologi vid enheten för fysisk aktivitet och hälsa på Gymnastik- och Idrottshögskolan i Stockholm. Peter kommer bland annat berätta om effekterna av att våra barn rör sig allt mindre och vad du som vårdnadshavare kan göra för att få in mer fysisk aktivitet i vardagen. Du får även konkreta exempel som handlar om att cykla eller gå kortare avstånd med barn. Dessutom får du veta hur cykling kan bidra till viktkontroll, inlärning och långsiktig hälsa. 

Seminariet kommer sändas live via Zoom, därför behöver du anmäla dig om du vill delta. Det finns möjlighet att ställa frågor via chatt under seminariet och en stund efteråt. 

Jag vill läsa mer om seminariet!

Till kalenderhändelselistan