Till navigation Till innehåll (s)
Origami och Manga

Origami och Manga

Yokoso. Origami & Manga

Utställning på Stallbacken Kultur med Norio Torimoto, origamimästare och Diana Jakobsson, illustratör och mangatecknare

I utställningen Yokoso – japanska för välkommen - möter den flertusenåriga papperskonsten origami det samtida uttrycket Manga.

Origami innebär att vika papper till tredimensionella objekt, en konst som mästaren Norio Torimoto behärskar till fulländning. Torimotos  verk har ställts ut på museer och utställningar världen över. Norio Torimotos budskap är att alla kan lära sig att vika origami. Allt du behöver är papper, lust och tålamod! I utställningen har du möjlighet att prova själv.  
Läs mer om Norio Torimoto


Manga är det japanska ordet för serier. I västvärlden har manga ofta fått beteckna serier producerade i Japan, ibland också en viss genre eller teckningsstil förknippad med japansk populärkultur. Diana Jakobsson är en svensk tecknare och illustratör som tidigt jobbade i “mangastil”.  Hennes bilder har publicerats i det japanska magasinet WINDOWS100%, hon har ställt ut på Kulturhuset i Stockholm och har bl a jobbat med karaktärsdesign, illustration och serie till musikduon Aivi & Surasshu (Steven Universe) . Diana var under flera år aktiv som styrelsemedlem/viceordförande inom Mangakai, Sveriges äldsta och största förening för manga och anime-intresserade. I utställningen Yokoso presenterar hon en svit om sex bilder.
Läs mer om Diana Jakobsson


I utställningen finns också ett bibliotek med böcker om Manga och Origami att läsa på plats eller att låna med hem. Det finns också utrymme för eget skapande. Vi ordnar också kurser för barn och unga med Norio och Diana som kursledare. Läs mer och anmäl dig på sollentuna.se/lov.

Lovaktiviteter

Utställningen pågår under perioden: 19/6  – 5/9 2021

Öppettider:

19-20 juni kl. 11 - 16
Stängt midsommar
30/6 - 15/8 öppet onsdag till söndag 11 - 15
21 aug - 5 sep öppet lördag - söndag 11 - 16

Till kalenderhändelselistan