Till navigation Till innehåll (s)
Kurragömma

Pappas lilla soldat

Kurragömma - konstutställning på Stallbacken kultur

Konstnären Stefania Rjeb Sir visar akrylmålningar på duk. Välkommen till vernissage 17 juni, utställningen pågår t.o.m. 27 augusti på Stallbacken kultur, Edsvik. Fri entré.

Landsnoravägen 42, Stallbacken kultur, Edsvik

Som en del av sin gedigna konstnärliga utbildning fick Stefania måla ortodoxa ikoner på glas och trä i cirka sju års tid. Detta har utan tvekan påverkat hennes konstnärliga uttryck än idag. Symboliken i konstnärens skapande var ett sätt att bearbeta händelser i sitt liv som småbarnsförälder i en ny kultur. Idag arbetar hon som arkitekt och är återigen småbarnsförälder, men med helt andra förutsättningar.

"En tanke som ofta dyker upp i mitt huvud när jag tänker på att bo i ett nytt hemland är att man är som ett träd på en flytande ö. Man kan lätt slå ytliga rötter på en ny plats, men de djupaste rötterna kommer för alltid att vara avhuggna. Om man återförenas med sina djupaste rötter efter en längre tid, kommer mellanlagret av halvgamla rötter aldrig riktigt att passa ihop med de nya intrycken från globetrotterlivet. Benämningen "Kurragömma" summerar den tvåsamhet jag delat med mitt barn, där vi trots alla svåra händelser som skett i våra liv kan övervinna allt med hjälp av lekfulla inslag. Tillsammans kan vi se fram emot en ljusare morgondag. Detta påminner mig om Roberto Benignis fantastiska film "Livet är underbart”." Stefania Sir Rjeb

Till kalenderhändelselistan