Till navigation Till innehåll (s)
Konsertburkar med Thomas och LIsa

Konsertburkar med Thomas och LIsa

Konsertburkar, familjeföreställning

Lisa och Thomas Östergren öppnar musikaliska konsertburkar. Återbruk och miljö är en röd tråd i föreställningen. Lunchprogram på Stallbacken kultur, Edsvik. Fri entré. Boka din plats i förväg.

Under föreställningens gång öppnas de olika konsertburkarna med barnens hjälp. En gammal glasflaska blir till ett instrument när Thomas blåser liv i den, och Lisa sjunger en vemodig blues om en hel potatisfamilj som någon har slängt.

Varför slängs det mat? Kan vi använda slängda prylar på ett nytt sätt? Att på ett enkelt sätt skapa medvetenhet kring återbruk och miljö är en röd tråd i föreställningen.

Med rörelser, sång och möjligheten att styra en del av handlingen interagerar barnen genom föreställningens gång.

Lisa Östergren har varit bandledare i den flerfaldigt grammisnominerade barnjazz-gruppen Familjen Svängsson i över 20 års tid. Utöver det har hon bland annat varit en av medlemmarna i acappella-gruppen The Real Group.

Thomas Backman har jobbat med artister inom ett brett spektrum allt från Georg Riedel till Miss Li. Thomas senaste kritikerrosade soloalbum When Light Is Put Away belönades med Manifest-priset för Årets Jazz 2022. Lisa och Thomas genrebredd visar sig i deras föreställning då barnen blir presenterade för såväl visa som blues, jazz och disco. Föreställningen skapades under vintern 22/23 då gruppen tilldelades Region Stockholms musikresidens i Vaxholm.

Lunchprogram på Stallbacken kultur

Ta del av vårens program på webbsidan för Edsvik:

Stallbacken kultur

Till kalenderhändelselistan