Till navigation Till innehåll (s)
Blåa tallar

Jordspegel - en konstutställning med Annika Lindfors

Annika Lindfors visar teckningar och målningar på Stallbacken kultur. Invigning lördag 15 juni, utställningen pågår till och med 25 augusti. Vernissage 15 juni kl 13. Fri entré.

I utställningen Jordspegel visas teckningar och målningar som är vända mot det inneboende spirituella i landskapet, där gränsen mellan det verkliga landskapet och det imaginära löses upp. Det imaginära upplevs komma inifrån landskapet självt, och visar sig som idéer till möjliga bilder.

Annika Lindfors är utbildad vid Grafikskolan i Stockholm, och har en högskoleexamen i bla historia och konstvetenskap, men har framför allt utvecklat sitt konstnärskap med egen praktik.

Hon har bland annat ställt ut i Karlshamns Konsthall, Dana L Wiley Gallery USA, Karlskoga Konsthall, Liljevalchs Vårsalong, Dalslands Konstmuseum och  Aguelimuséet i Sala. Representerad bla i Region Stockholm, Region Dalarna och Region Östergötland, Apotekets Konstförening och ett antal kommuner.

Annika Lindfors process börjar med tecknandet, det noggranna avbildandet, där blad, grenverk och ögonblicksbilder av platser blir nedtecknade. Fortsättningen är färgen och det oväntade som uppstår i bilder som är mer vända mot det gåtfulla och drömska. Hennes bilder handlar om det tilltal som naturen ger, om ett pågående samtal genom vandringar i landskapet.

”Jag betraktade träden och de tittade tillbaka med sina oändligt varierade grenverk, och oupphörliga bladformer.

Jag såg landskapet och det betraktade mig med sina åkrar, sjöar, himlar och all sin växtlighet. 

I vattnet speglade sig träden tillsammans med människan.

Naturen är verklig, kanske vardaglig, och samtidigt drömlik, undflyende onåbar.

Den väver sina drömmar, liksom vi våra, vi är skilda väsen och samtidigt samma.

Vi är en del av den stora gåtan, som är att vara till.”

 

Till kalenderhändelselistan