Till navigation Till innehåll (s)
Söderqvist trio

Söderqvist trio

Jazzkonsert med Söderqvist trio

Musik med rötterna i både jazz, folkmusik och klassisk musik. Lunchprogram på Stallbacken kultur, Edsvik. Fri entré. Boka din plats i förväg.

Kontrabasisten och cellisten Svante Söderqvist har under drygt tjugo år som musiker gjort sig känd som en av landets främsta jazzbasister. Han har under åren turnerat och spelat in skivor med en lång rad svenska jazzartister, däribland Rigmor Gustafsson Magnus Lindgren, Peter Asplund, Joakim Milder och Mathias Algotsson med flera. Dessutom har han varit anställd jazzmusiker vid Estrad Norr i Jämtland samt medverkat i uppsättningar på landets större teaterscener.

På senare år har han även tagit ett steg mot den klassiska världen med återkommande frilansuppdrag för olika klassiska ensembler, och han är även aktiv inom svensk folkmusik med flera välrenommerade grupper och projekt.

År 2018 startades den första egna gruppen Svante Söderqvist Trio, och i tillägg till kontrabasen spelar han här även sitt ursprungliga huvudinstrument cello i stor omfattning. Med sig har han de mångårige kollegorna Adam Forkelid och Calle Rasmusson på piano respektive trummor/slagverk. Trion har spelat ihop i många olika konstellationer under många år vilket gör att gruppen är mycket samspelt.

Musiken är i huvudsak egenkomponerad, med tydlig melodisk och rytmisk utgångspunkt och med element utöver jazzen från både folkmusik och klassisk musik. Både Adam Forkelid och Calle Rasmusson gör ett stort kreativt avtryck i formandet av musiken genom bländande musikalitet och spelskicklighet.

Genom att använda stråkspel på både bas och cello och även sångliga inslag skapas ett mångfasetterat solistiskt uttryck vilket gör att jazztrioformatet känns både varierat och nyskapande.

Lunchprogram på Stallbacken kultur

Ta del av vårens program på webbsidan för Edsvik:

Stallbacken kultur

Till kalenderhändelselistan