Till navigation Till innehåll (s)
Hitta hem!

Hitta hem!

Hitta hem är en djärv och angelägen modernisering av August Strindbergs klassiska pjäs Fröken Julie. I Hitta hem ställer vi samma frågor som Strindberg gjorde för 132 år sedan nämligen de om klass, könsroller och identitet. Teater norras nya scenkonstproduktion

Teater norras nya scenkonstproduktion Hitta hem i regi av Timothy Pilotti och Karin Bjurström visas på Arena Satelliten. Det är den tredje uppsättningen i Teater norras trilogi Territorium som utgår från olika artiklar i FN:s barnkonvention. De två tidigare produktionerna i Territorium, Äga rum och Spår, spelades för utsålda hus och fick båda ett fantastiskt mottagande av både recensenter och publik.

Hur påverkas man av den miljö man växer upp i? Vem är jag och vad är mina rättigheter? Kan man bryta mönster och ta makten över sitt eget liv?

Vi möter åtta ungdomar från olika delar av Stockholm som träffas på en midsommarfest hemma hos Julie i Edsviken. Under kvällen förälskar sig Julie i Shamun, som är hennes pappas privatchaufför. Shamun är förlovad med Kristin som är Julies kompis, vilket gör det hela mer komplicerat. Klasskillnaderna är påtagliga och fördomarna likaså. De spänningar som uppstår mellan Julie och Shamun påverkar alla på festen och de dras in i ett triangel-drama fyllt av maktspel, lögner och svek.

Vi hoppas att pjäsen ska beröra och ifrågasätta på ett spännande och kreativt sätt. Den ska öppna upp för diskussion och ge känslan av att få ha tittat in i en värld som vi annars står utanför..

Biljetter

Till kalenderhändelselistan