Till navigation Till innehåll (s)
Gunilla Poignant

”Se tiden an” konstutställning på Stallbacken kultur

Konstnären Gunilla Poignant visar hängande skulpturer i trä som gestaltar luftrummet i utställningshallen på Stallbacken kultur. Invigning lördag 30 september kl 13. Fri entré.

Stallbacken kultur, Edsvik, Landsnoravägen 42, Sollentuna

Stranden, formen, växandet, havet, ljuset, rörelsen, tiden. Verken har ett ursprung från organiska former med en nära anknytning till naturen och havet. Ljus och luft har stor betydelse och arbetar ofta med motsatsförhållanden.

Gunilla vill med sina verk skapa en poetisk tankebotten, sätta människan i fokus och uttrycka en känsla av harmoni och skönhet. Materialet är en bärande del i processen. Tematiken handlar ofta om att vara i ett eget universum. Den karga stenstranden på Öland där hon tillbringade sina somrar som barn har starkt präglat hennes konstnärskap.

Konstnären har varit verksam i många år efter utbildning på Konstfackskolan och Konsthögskolan i Stockholm. Under åren har det blivit många utställningar och offentliga uppdrag runt om i landet.

-För mig är det är lite som att komma hem genom att visa mina verk här på Stallbacken i Edsberg eftersom jag är uppvuxen i radhusen i närheten och senare i Norrviken, säger Gunilla Poignant om att ställa ut på Edsvik.

Gunilla Poignant - webbsida

 

 

Till kalenderhändelselistan