Till navigation Till innehåll (s)
Människor runt ett mötesbord

Välkommen till Forum Näringsliv - frukostpass

Nu kan vi äntligen återigen träffas på riktigt, så passa på att träffa och mingla med oss, våra presentatörer och andra lokala företagare. Vi bjuder på frukost och lunchmacka. Du väljer själv det pass som passar bäst för dig. Vill du delta under både frukost- och lunchpasset, går det också utmärkt.

Du kanske står inför att starta ditt första företag, eller så är du ny entreprenör och vill ta nästa steg. Du kan också vara del av ett bolag som är mer etablerat, och nu vill expandera. Eller så är du helt enkelt en företagare som är intresserad av näringslivsfrågor. Oavsett var du befinner dig är du varmt välkommen!

Under denna förmiddag kommer dessutom årets nyföretagare i Sollentuna presenteras.

Sollentuna kommun i samarbete med NyföretagarCentrum Sollentuna, Etableringslyftet, Coompanion, Almi och Energi- och klimatrådgivningen.

Program frukostpass

 • 07.15-07.45 Frukost
  Frukost serveras på plan 8 på Scandic Star, Sollentuna.
 • Inledning av kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes (M) och näringslivschef Fredrik Lind.
 • Carina Åkerström, företagsrådgivare Arbetsförmedlingen på temat ”Var står vi nu gällande konjunktur och arbetsmarknad och hur ser framtidsutsikterna ut?”.
 • På scen:
  - Mikael Ramnö, rådgivare Almi Stockholm
  - Hanna Clerkestam, verksamhetsansvarig Nyföretagarcentrum Sollentuna och Upplands Väsby
  - Sarah Thorsaeus, rådgivare och processledare, Coompanion Roslagen & Norrort
  - Annika Nordgren, projektledare, Etableringslyftet
  - Marie Wester, gruppchef, arbetsmarknadsenheten, Sollentuna kommun
  - Rasam Sheibeh, energi- och klimatrådgivare norrort
 • Thomas Bjelkeman-Pettersson, VD och medgrundare till Johannas Stadsodlingar AB. Bolaget odlar och säljer lokalt odlad fisk, grönsaker och örter och jobbar med ett cirkulärt odlingssystem (akvaponi) som gör att man kan producera mat året om. Johannas stadsodlingar fick nyligen ett hedersomnämnande i Hushållningssällskapets innovationstävling Agtech Challenge.
 • Mingel med presentatörerna

Om presentatörerna

NyföretagarCentrum Sollentuna: erbjuder kostnadsfri och individuellt anpassad rådgivning oavsett om du funderar på att starta företag eller redan är igång sedan ett par år och vill komma vidare. Utgångspunkten är alltid ditt nuläge och exempel på teman är affärsplan, budget, finansiering och avtal. 

Almi: är Sveriges aktivaste företagsutvecklare med anpassad rådgivning, lån och riskkapital till företag i alla faser.

Coompanion: erbjuder kostnadsfri rådgivning innan, under och efter företagsstarten till alla som vill starta företag tillsammans, till samhällsentreprenörer och sociala innovatörer.

Etableringslyftet: är ett samverkansprojekt mellan Sollentuna, Upplands Väsby och Sigtuna tillsammans med Arbetsförmedlingen med stöd av Europeiska socialfonden. Projektet introducerar personer som är nyanlända på arbetsmarknaden samt hjälper företag med kompetensförsörjningen. Vi hjälper till med matchning och med administration kring anställningar och lönestöd. Projektet har språkstödjare som vid behov följer upp och stöttar både deltagare och arbetsgivare.

Arbetsmarknadsenheten, Sollentuna kommun: erbjuder jobbcoaching hos externa samarbetspartners för dem som står lite närmare arbetsmarknaden. För dem som behöver en mjukstart har vi egna verksamheter som är mer förberedande.

Den kommunala energi- och klimatrådgivningen: kan hjälpa alla typer av små- och medelstora företag. Vi kommer gärna ut till företaget och ger rådgivning på plats. Rådgivningen är kostnadsfri och handlar om vilka energibesparande åtgärder som är intressanta för ert företag. Det kan ibland handla om större investeringar, men även små förändringar av vanor och rutiner kan ge bra resultat. 

Till kalenderhändelselistan