Till navigation Till innehåll (s)
Utställningen Omklädningsrummet av Cristian Quinteros Soto

Utställningen Omklädningsrummet av Cristian Quinteros Soto

Cristian Quinteros Soto om "Omklädningsrummet"

Lunchprogram på Stallbacken kultur. Samtal med konstnären Cristian Quinteros Soto om utställningen "Omklädningsrummet".

Stallbacken kultur, Edsvik, Landsnoravägen 42
Gratis - boka plats

Om lunchprogrammet

  • Stallbacken kulturs lunchprogram är kostnadsfritt. Du ska dock boka din plats i förväg.
  • Plats: Stallbacken kultur, Edsvik, Landsnoravägen 42
  • Tid: Torsdagar klockan 13:00-13:45
  • Vid frågor kontakta: stallbackenkultur@sollentuna.se
  • Om programpunkten du vill gå på är fullbokad kontakta: stallbackenkultur@sollentuna.se

Om utställningen "Omklädingsrummet"

Välkommen till en annorlunda utställning med Cristian Quinteros Soto som beskriver utställnings idé med egna ord:
Styrkan och radikaliteten i Omklädningsrummet är dess till synes enkelhet. Det är abstraktioner av ett något så vardagligt som ett omklädningsrum. Det är en plats som är så laddad men vi får aldrig stanna upp den i den och reflektera då den aktiveras av besökaren varje gång den är där. Min egna reflektion i utställningen är uppväxten och erfarenheten i Sollentuna och får ett monumentalt avslut i form av en installation.
 
Omklädningsrummet väver samman bilden av Sverige och kollektiv nakenhet som en metod för normalisering av kroppen. Jag vill att Omklädningsrummet ska skapa dialog utan att uppfostra. Kanske istället ses om en möjlighet till förändring?
Med mina verk vill jag att den som upplever verket ska reflektera kring bilden av den egna och andras kroppar. Det jag upplever mest med mina installationer är att åskådaren reagerar kroppsligt intuitiv. ”Vad sugen jag blev på bada” eller ”jag tyckte det var jättejobbigt att vara i omklädningsrummet”. Oavsett positiv eller negativ reaktion är delar av reaktionen kopplad till den egna relationen av sin kropp.
 
I mitt konstnärskap jobbar jag konsekvent med att inte vara sensationell i det visuella uttrycket. Installationen kommer vara i stort sett fri från den fysiska kroppen. Kroppen är i vårt samhälle redan laddat med alla sorters olika idéer och fördomar. Därför försöker jag med mitt arbete ta bort det initialt sensationella och fokusera på det poetiska och utopiska med att se människor umgås utan att lägga värdering på kön, ålder, kroppsstorlek, etnicitet, socioekonomisk bakgrund etc.
 
När bilder på kroppar vanligtvis visas i offentligheten är det en förskönad och retuscherad version av kroppen. Så är det inte i ett badhus eller omklädningsrummet. Jag vill med dessa installation fokusera på kroppen utan att visa den, varje person som kommer besöka utställningen har en kropp och en relation till den.

 

 
 
 
 
Till kalenderhändelselistan