Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Kulturskolan

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Kontaktcenter tar emot dina ärenden.
Telefon: 08-579 210 00
Måndag till torsdag kl 8-17, samt fredag kl 10-17.
kontaktcenter@sollentuna.se

Musik, dans, teater, bild och skrivande för dig som gillar att uttrycka dig konstnärligt. Kulturskolan erbjuder verksamhet för barn och unga mellan 3-21 år.

Köp biljetter till kulturskolans dansshower i Rudbecks aula
30/11 & 1/12 kl 1900

http://www.tickster.com/sv/events/search?q=sollentuna

Kulturskolan söker elever...

Kulturskolan söker elever som vill spela oboe, fagott, tvärflöjt, klarinett och saxofon. Till anmälan.

Till våren 2016 startar vi en dansgrupp för killar från 12 år och uppåt. Vi dansar en blandning mellan street och modern dans/jazz med både golvteknik och akrobatik. Alla killar på olika nivåer är välkomna till denna dansgrupp på onsdagkvällar. För mer information och intresseanmälan, kontakta Karolin Nyman på kanym_s@edu.sollentuna.se.

Kulturskolans skrivarkurs har startat med Nikolina Nordin som ledare. Det finns fler lediga platser. Anmälan
När: Måndagar kl 16-18
Plats: Sollentuna bibliotek, vån 2 "Grupprummet"


Vill du vara med i Sollentuna Symfoniorkester?

Orkestern har runt 45 medlemmar bestående av elever, lärare och amatörmusiker i kommunen. Vi söker fler som vill delta! Höstkonsert tisdag 24 november kl 18.30 i St Eriks kyrka!
E-posta: fredrik.torgnysson@sollentuna.se

Följ oss på Facebook Kulturskolan på facebook

Nya lokaler!

Under hösten flyttar kulturskolan in i nya lokaler på Rudbecks väg 143 D (geografisk plats, se www.hitta.se). Med bland annat en egen stor orkestersal, teaterscen, bildsal och en foajé för mindre konserter och utställningar blir de nya lokalerna ett stort lyft för verksamheten. Det finns goda parkeringsmöjligheter, bra bussförbindelser och utrymme för föräldrar som väntar när barnen har lektioner.

I vecka 38 startade flera kurser i de nya lokalerna men fortfarande väntar vi på att fler undervisningsrum ska stå färdiga för inflyttning så ämnen som Musikproduktion och individuella lektioner i gitarr ska kunna starta. 


Läs gärna denna information innan du anmäler dig - gäller all undervisning

Du måste vara folkbokförd i Sollentuna kommun för att få gå i kulturskolan. Om du deltar i en verksamhet men flyttar från kommunen under terminens gång behåller du din plats terminen ut.

Kulturskolan garanterar 26 undervisningstillfällen under ett läsår, oftast runt 12 tillfällen under hösten och runt 14 gånger under våren. Uppvisningar, konserter och andra evenemang räknas in i dessa tillfällen. När eleven blivit antagen och eleven/målsman accepterar lektionstid och plats är eleven/målsman betalningsansvarig för hela terminen. Detta gäller oavsett om eleven uteblir från hela terminen eller uteblir från enstaka lektionstillfällen.

Notera också att avanmälan är obligatorisk när eleven slutar i kulturskolan. Det räcker alltså inte med att informera enbart läraren om att elev avslutar sin medverkan. Kulturskolans kansli behöver få en skriftlig bekräftelse på detta. Om ingen avanmälan sker har eleven kvar sin plats. Ej uppsagd plats debiteras. Avanmälan sker här. Om du säger upp din plats eller vill byta ämne ska det ske senast 15 december inför våren och 15 maj inför hösten.

Fakturering sker två gånger per läsår (mars och oktober). Terminsavgifter