Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Kulturskolan

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Kontaktcenter tar emot dina ärenden.
Telefon: 08-579 210 00
Måndag, onsdag och torsdag kl 8-17, samt tisdag och fredag kl 9-17.

Musik, dans, teater, bild och skrivande för dig som gillar att uttrycka dig konstnärligt. Kulturskolan erbjuder verksamhet för barn och unga mellan 3-21 år.

Missa inte dansföreställningen på Turebergs torg, tisdag 28 juli från kl 12!
Elever från olika kulturskolor i länet har under juli månad arbetat fram en dansföreställning som de nu turmerar med. Från Sollentuna kulturskola deltar Emilia och Saga som tycker det är toppen att ha dans som kommunalt sommarjobb.

I höst flyttar kulturskolan in i nya lokaler på Rudbecks väg 143. Med bland annat en egen stor orkestersal, teaterscen, bildsal och en foajé för mindre konserter och utställningar blir de nya lokalerna ett stort lyft för verksamheten. Det finns goda parkeringsmöjligheter, bra bussförbindelser och utrymme för föräldrar som väntar när barnen har lektioner. Vi planerar att starta höstens verksamhet i början av september. Alla eventuella förändringar beträffande starten publiceras här.

Följ oss på Facebook Kulturskolan på facebook

Kreativt skrivande

I samarbete med Biblioteken i Sollentuna startar kulturskolan kursen kreativt skrivande. Vi vill stimulera produktionen ungas texter inom lyrik, poesi och texter för olika musikgenrer samt manus för drama och teater. Skrivarkursen startar efter att grupperna blivit lagom stora i biblioteket vid Aniaraplatsen, måndagar kl 15-19. Anmälan.

Vill du vara med i Sollentuna Symfoniorkester?

Orkestern har runt 45 medlemmar bestående av elever, lärare och amatörmusiker i kommunen. Vi söker fler som vill delta!
E-posta: fredrik.torgnysson@sollentuna.se


Läs gärna denna information innan du anmäler dig - gäller all undervisning

Du måste vara mantalsskriven i Sollentuna kommun för att få gå i kulturskolan. Om du deltar i en verksamhet men flyttar från kommunen under terminens gång behåller du din plats terminen ut.

Kulturskolan garanterar 26 undervisningstillfällen under ett läsår, oftast runt 12 tillfällen under hösten och runt 14 gånger under våren. Uppvisningar, konserter och andra evenemang räknas in i dessa tillfällen. När eleven blivit antagen och eleven/målsman accepterar lektionstid och plats är eleven/målsman betalningsansvarig för hela terminen. Detta gäller oavsett om eleven uteblir från hela terminen eller uteblir från enstaka lektionstillfällen.

Notera också att avanmälan är obligatorisk när eleven slutar i kulturskolan. Det räcker alltså inte med att informera enbart läraren om att elev avslutar sin medverkan. Kulturskolans kansli behöver få en skriftlig bekräftelse på detta. Om ingen avanmälan sker har eleven kvar sin plats. Ej uppsagd plats debiteras. Avanmälan sker här. Om du säger upp din plats eller vill byta ämne ska det ske senast 15 december inför våren och 15 maj inför hösten.

Fakturering sker två gånger per läsår (mars och oktober). Om avgifter – se Vanliga frågor till vänster i menyn.

Gör din anmälan här

Gör din avanmälan här