Om webbplatsen

På sollentuna.se är du som besökare och användare i fokus. Strukturen ska vara enkel att förstå och du ska kunna navigera utifrån en tydlig struktur. Webbplatsens struktur har vi byggt utifrån ett besökarperspektiv, vilka våra besökare är och vad de vill göra när de besöker webbplatsen

Sökfunktionen

Sökfunktionen finner du överst på sidorna. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra sökningen med nya nyckelord. Det finns också en webbkarta över struktur och innehåll.

Kontakt

Webbsidorna på sollentuna.se har kontaktuppgifter i högermarginalen. Om kontaktkortet innehåller namnet på en person så är det denna person som bäst svarar på frågor kring sidans innehåll.

På vissa sidor finns information om vilken nämnd som är politiskt ansvarig för ämnet på sidan.

Relaterade länkar och relaterade dokument

Vi har valt att skilja ut relaterade länkar och dokument ur texten för att göra texten tydligare för den som söker information. Samtidigt blir sidan snabb att navigera i för dig som vet vad du söker.

Externa länkar och länkar till dokument på webbplatsen öppnas alltid i nytt fönster.

För alla dokument anges storlek för dokumentet .

Information om PDF-filer
PDF (Portable Document Format) är ett filformat som gör det möjligt att skicka ett dokument över Internet så den ser likadan ut, oavsett vilken datorutrustning man har. Med vanliga HTML-sidor kan man endast ge en rekommendation till hur sidan skall se ut hos mottagaren, men när det gäller blanketter, broschyrer m.m. är det önskvärt med ett exakt återgivande av originaldokumentet. För att läsa pdf-filer behöver du ett särskilt tilläggsprogram, Adobe Reader, på din dator. Du kan hämta programmet gratis på Adobes webbplats.

Lämna synpunkter

Funktionen "Lämna synpunkter" finns längst ned på de flesta sidor. Dina synpunkter går direkt till webbredaktionen som svarar eller vidarebefordrar din fråga till ansvarig verksamhet.

Engelska och lättläst

På webbplatsen finns ett antal sidor som översatts till engelska, det finns också möjlighet för redaktören att komplettera med en lättläst version av varje sida på webbplatsen.

Den tekniska miljön

Webbplatsen är ses bäst i format 1024x768, eller högre. Webbplatsen är utvecklad och testad för att fungera i nedanstående webbläsare.
På PC/Windows XP (med servicepack 3):
Internet Explorer 6,  7, 8  Firefox 3, Opera 9.5, 
På Mac/OSX:
Safari 2, Firefox 3, Opera 9.5

Webbplatsens funktioner fungerar i webbläsarna och den grafiska formen skall vara i huvudsak lika. Dock kan mindre avvikelser i den grafiska formen förekomma.

Kontakt

Webbredaktionen
Kommunikationsenheten, Administrativa avdelningen, Kommunledningskontoret, Sollentuna kommun
Tfn: 08-579 211 60, 08-579 215 89
Turebergs torg 1
191 86 Sollentuna
Ladda ner Talande webb
  • Sollentuna kommun
  • Postadress: 191 86 Sollentuna
  • Besöksadress: Turebergshuset, Turebergs torg 1
  • Telefon: 08-579 210 00
  • Fax: 08-579 216 44